Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ψυχολογία-Υπογραφές και παρέμβαση στην τμηματική για το πρόβλημα της Γ1

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δεύτερο έτος του τμήματος ψυχολογίας αυτή τη στιγμή είναι η πολύ μικρή αίθουσα (συγκεκριμένα η Γ1) στην οποία γίνονται τα μαθήματα Αυτή η αίθουσα χωράει 80 άτομα, τη στιγμή που στα μαθήματα είμαστε πάνω από εκατό φοιτητές. (Για να μην αναφερθούμε στους φοιτητές οι οποίοι είναι γραμμένοι στους καταλόγους οι οποίοι ξεπερνούν τους 170). Αποτέλεσμα; Οι… ‘περισσευούμενοι’ φοιτητές κάθονται στα περβάζια, στο πάτωμα, ή ακόμα και όρθιοι.

Την Τρίτη, λοιπόν, μαζέψαμε υπογραφές από τους φοιτητές με σκοπό αυτές να κατατεθούν στη γενική συνέλευση του τμήματος την Τετάρτη, και έτσι να ζητήσουμε να μας παραχωρηθεί μεγαλύτερη αίθουσα. Η συνέλευση έγινε χθες το πρωί όπου και θέσαμε το πρόβλημα της αίθουσας δίνοντας το χαρτί με τις συγκεντρωμένες υπογραφές στον πρόεδρο του τμήματος, κ. Παπαστάμου.

"Ένα τέτοιο ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό, καθώς δείχνει την κατάσταση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν γίνεται να πολεμάμε τη λειτουργία και νομιμοποίηση των κολλεγίων και συγχρόνως να αδιαφορούμε για τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις. Η διδασκαλία κάτω από τέτοιες συνθήκες κουράζει τόσο τους καθηγητές όσο και τους φοιτητές, αποθαρρύνοντας τους δεύτερους από την παρακολούθηση του μαθήματος"

Έτσι , λοιπόν, θέσαμε το ζήτημα στη συνέλευση του τμήματος, με τους καθηγητές να συμφωνούν ως προς τη σοβαρότητα του προβλήματος και στην αναγκαιότητα εύρεσης λύσης. Ο κ. Παπαστάμου, τέλος, μας είπε ότι έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για τη μεταφορά μας σε μεγαλύτερη αίθουσα. Αναμένουμε τις εξελίξεις, λοιπόν, και δεν σταματάμε την προσπάθεια μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: