Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Όταν η ΔΑΠ σφυρίζει αδιάφορα στα συμφέροντά μας…

Ενώ σε 2 μήνες θα κερνάει σφηνάκια για μία ψήφο στις εκλογές…

Είναι γνωστό ότι ο ψηφισμένος νόμος Γιαννάκου του 2007, έχει θέσει το πανεπιστήμιο σε τροχιά διάλυσης. Με την εξεταστική να ορίζεται πλέον σε 3 εβδομάδες, και με τους κερδοσκόπους ιδιώτες να εχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι της «μάσας» με τα συγγράματα και τους φακέλους να μην εκτυπώνονται σε πανεπιστημιακές εκτυπωτικές μονάδες όπως πριν άλλα σε ιδιωτικούς οίκους, η εντατικοποίηση των σπουδών μας φαίνεται να είναι ήδη εδώ.

Με μεγαλύτερη την ευθύνη του πρύτανή μας κ.Τσίρη-αγαπημένου παιδιού της ΔΑΠ- και την ίδια την ΔΑΠ ως η παράταξη που έχει αυτοδυναμία στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου φοιτητών/τριών Παντείου, αναρωτιόμαστε τι το θετικό μπορούν να περιμένουν οι φοιτητές/τριες για το μέλλον τους. Εμείς σαν ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ και σαν ΑΡ.ΕΝ. συνολικά είχαμε βάλει έγκαιρα εδώ και 10 μέρες το ζήτημα στην σύγκλητο ώστε να παρθει απόφαση. Το αίτημα μας απλό: Αφού δεν μπορουμε να πάρουμε τους φακέλους έγκαιρα πριν την εξεταστική λόγω της καθυστέρησης των ιδιωτικών οίκων που έχουν αναλάβει την εκτύπωσή τους, ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Ο πρύτανης αποφάσισε να ζητήσει σαν προυπόθεση για κάτι τέτοιο, μία απόφαση του ΔΣ φοιτητών(συμμετέχει ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,ΠΚΣ και εμείς) που θα ζητάει την αναβολή.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ όμως μία δεν μας σήκωνε τα τηλέφωνα για να κανονιστεί ΔΣ, μία έκλεινε ραντεβού για ΔΣ και το ακύρωνε, με τελευταία προσπάθεια το να συμφωνήσουμε όλες οι παρατάξεις για ΔΣ την περασμένη Πέμπτη και να μην εμφανιστεί καν!!! Μέτα από πίεση και πρόταση δική μας, επιχειρήσαμε να πάρουμε απόφαση για αναβολή της εξεταστικής ενώ αντίθετα η ΔΑΠ, υπερασπιζόμενη πάντα το συμφέρον των φοιτητών(??), φρέναρε κάθε τέτοια προσπάθεια με την απουσία της. Ούτε λόγο για την άφαντη ΠΑΣΠ και ΠΚΣ. Μάλλον είχαν αρχίσει το διάβασμα…

Κατόπιν τούτου αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, κοροιδία το παραμυθάκι της ΔΑΠ-ΠΑΣΠ ότι παλεύει για το συμφέρον των φοιτητών. Μάλλον προσπαθει να δημιουργήσει συνθήκες σήψης του πανεπιστημίου ωστέ να φαίνονται απαραίτητες οι σημειώσεις που "πουλάει" στους φοιτητές. Με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, φάνηκαν γελοία ανεπαρκείς να υπερασπιστούν το στοιχειώδες δικαίωμα. Χέρι-χέρι λοιπόν με τον πρύτανη, οδεύουν προς την εξεταστική και μετά ποιος ξέρει….μπορεί να αρχίσουν τα parties και τα κεράσματα και οι εκδρομές για να ξεχάσουμε.. Εκλογές έρχονται την άνοιξη.. Μην χανόμαστε..? Η ΔΑΠ είναι εδώ για εμάς.

ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: