Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

11 ΜΑΡΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

-Αύξηση ΦΠΑ σε όλα τα είδη, μείωση αφορολόγητου για εργαζόμενους
-Περαιτέρω μείωση επιδομάτων
-Μείωση δώρων, ένας ολόκληρος μισθός εκτός
-Πάγωμα προσλήψεων
-Καμία αύξηση στις συντάξεις
-Μείωση δημοσίων δαπανών (Παιδεία, Υγεία κλπ)
  
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την δεύτερη δέσμη μέτρων και πλέον είναι φανερό ακόμα και στα πιο απαίδευτα βλέμματα η ξεκάθαρη ταξική θέση που έχει επιλέξει. Προσπαθεί να μας πείσει ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για να βγούμε από τη κρίση, αλλά στην ουσία τα συγκεκριμένα μέτρα είναι αναγκαία όχι για τους εργαζόμενους αλλά για το κεφάλαιο ώστε να συνεχίσει να κερδοφορεί. Η κυβέρνηση στο πλάι της έχει συμπαραστάτες την ΝΔ και το ΛΑΟΣ που επικροτούν τα νέα μέτρα αλλά και την ΕΕ που με τις κατευθύνσεις της αποδεικνύει πως είναι πιο νεοφιλελεύθερη από ποτέ.


Η στρατηγική της κυβέρνησης για την έξοδο από την οικονομική κρίση είναι λανθασμένη γιατί προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με τους όρους που το δημιούργησαν και οι οποίοι συμπυκνώνονται σε μία πρόταση: Συμπίεση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων προς τα κάτω.

 Τα νέα μέτρα δεν πρόκειται να αφήσουν αλώβητους εμάς ως φοιτητές. Από την μία, η μείωση των δημοσίων δαπανών σημαίνει μείωση του ΑΕΠ για την παιδεία άρα περεταίρω υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων αλλά και εντατικοποίηση των σπουδών μας με διατάξεις όπως ο νόμος πλαίσιο. Από την άλλη ως εν δυνάμει ή εν ενεργεία εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Στην ουσία μιλάμε πλέον για έμμισθη σκλαβιά αφού ακόμα και τα πιο βασικά εργασιακά δικαιώματα καταργούνται.
          
  Ήδη στις ως τώρα απεργίες και κινητοποιήσεις η απάντηση των εργαζομένων και των φοιτητών ήταν μαζική και δυναμική.Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν ωμή βία και καταστολή με συμβολική κορύφωση την επίθεση με χημικά στον αγωνιστή της εθνικής αντίστασης Μανώλη Γλέζο ο οποίος 60 χρόνια μετά την κατοχή ακόμα έχει να αμυνθεί όπως και όλοι μας απέναντι σε φασιστικές πρακτικές βίας.   
Συνελεύσεις-Καταλήψεις-Διαδηλώσεις παντού, να γίνουν οι σχόλες κέντρα αγώνα.

Λύσεις υπάρχουν:
-Κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας
-Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και της εκκλησιαστικής περιουσίας
-Κεντρικό δημόσιο τραπεζικό σύστημα
-Μείωση εξοπλισμών
-Αύξηση δημοσίων δαπανών
-Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους
-Πάταξη της μαύρης εργασίας

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (καλεί η ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: