Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΑΠ-ΤΗΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ



Άρχισαν τα όργανα.. και ποιος θα μπορούσε να σύρει καλύτερα τον χορό της παιδείας από την παράταξη που έχει κυρίαρχες ευθύνες για την κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή. Ποιος θα μπορούσε να μας κουνήσει το δάχτυλο για την παιδεία καλύτερα, από εκείνον που επί τόσα χρόνια μας έμαθε καλά πώς το ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνεται κοιτίδα δημιουργίας στελεχών για τα μεγάλα κόμματα, πως να μαθαίνει τους φοιτητές να πουλάνε την ψήφο τους για λίγες σημειώσεις, πως οι μπράβοι να γίνονται προστάτες των γυαλιστερών πάρτυ τους.
     
Μετά το «καινούριο» logo της ΝΔ, ακολούθησε και το «νέο» πρόγραμμα της ΔΑΠ αγωνιώντας να καλύψει την βρώμα του σάπιου παρελθόντος. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ  Αν. Σαμαράς προχτές, παρουσίασε το πρόγραμμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (η ΔΑΠ πάντα «ανεξάρτητη»…) μέσα σε ένα αμφιθέατρο γεμάτο μπράβους.  Κεντρικό σημείο των θέσεων της ΔΑΠ είναι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (ειδικά τώρα που μας περισσεύουν χρήματα, να τα χρησιμοποιούμε για να σπουδάζουμε) καθώς και εξωτερική αξιολόγηση από πάσης φύσεως βιομήχανους και golden boys που αν οι σπουδές μας δεν τους γεννάει χρήμα (βλέπε Πάντειο), τότε θα εισηγούνται να μην χρηματοδοτηθούμε (τα δίδακτρα ζεσταίνονται..) Επίσης οι «καινοτομία» της ΔΑΠ δεν τελειώνει εδώ. Ονειρεύονται ηλεκτρονικά συγγράμματα των 150 ευρώ που θα αντικαταστήσουν τα σημερινά δωρεάν. Χμμ, δεν κάνουν πλάκα, όντως έχουν έμπνευση τα παιδιά. Κατάργηση της ΕΦΕΕ;; Ναι ναι… Ποιος χρειάζεται τη φωνή των φοιτητών να ακούγεται στην κεντρική πολιτική σκηνή όταν έχουμε τους Δαπίτες και τους Πασπίτες; Κατάργηση του ασύλου και αστυνομική παρέμβαση χωρίς την άδεια του πανεπιστημίου, μία προσωπική καταγγελία αρκει. «Αστυνομίααααα, γρήγορα, μου πήραν το μπιφτέκι μου»
       Γενικά η ΔΑΠ από ότι φαίνεται εμπνέεται από την υπάρχουσα κατάσταση που έχει δημιουργήσει σαν 1η παράταξη εδώ και χρόνια στα πανεπιστήμια, και θεωρεί πως στα δικαιώματα των φοιτητών υπάρχει και πιο βαθύς πάτος. Αλήθεια που ήταν η ΔΑΠ όταν καταθέταμε προτάσεις για ουσιαστικότερη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα; Για διαφάνεια και έλεγχο;  Ή όταν οι αρχισυνδικαλιστές της κυκλοφορούσαν από το 2ο έτος με κάμπριο που πάρκαραν στο υπόγειο του Παντείου; Πού ήταν όταν όταν οι φοιτητές πάλευαν για δημοκρατία και δικαιοσύνη μέσα στον φοιτητικό σύλλογο του Παντείου; Για να μην θυμηθούμε τα καδρόνια στα χέρια τους το 2007 όταν 30 Δαπίτες έσπαγαν την πρόσοψη του αμφ. Σάκη Καράγιωργα για να τα «χρεώσουν» μετά στους φοιτητές που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια..
      Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο μόνος δρόμος για να γίνουν τα πανεπιστήμιά μας καλά, πραγματικά δημόσια, με σοβαρή και επιστημονική έρευνα, μακριά από αγορές που δημιουργούν κρίσεις, και με γνώμονα τις ανάγκες μας  βοηθώντας έτσι την κοινωνία να προοδεύσει, είναι ο δρόμος του κινήματος, της αυτοοργάνωσης και της ρήξης με το σημερινό κατεστημένο. Σε αυτό η ΔΑΠ έχει δείξει το πρόσωπό της, και μιας και πλησιάζουν απόκριες, ας αφήσει τις μάσκες. Τους έχουμε καταλάβει πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: