Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«ΤΟ 2012 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»


Αυτή ήταν η δήλωση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και φαίνεται ότι το εννοεί καθώς ο νέος νόμος έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται με τις περικοπές, την υποχρηματοδότηση και κυρίως με τη συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών που θα εκλέξουν τα συμβούλια διοίκησης.

Στο Πάντειο λίγο πριν τα Χριστούγεννα συστάθηκε η εφορευτική επιτροπή που θα εκλέξει το Συμβούλιο Διοίκησης το οποίο θα έρθει για να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου και να εισάγει την επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτό.

Παρακάτω τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στο φύλλο της 17ης Δεκεμβρίου 2011:

α. ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ του ΓΕΝΝΑΙΟΥ με ΑΔΤ Λ 139033,Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
β. ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΖΕΡΗ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ με ΑΔΤ ΑΚ054092, Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
γ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ με ΑΔΤ ΑΑ 007124,Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
δ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΑΣΑΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ με ΑΔΤ Χ191501, Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
ε. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με ΑΔΤ Χ626262, Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η  εφορευτική επιτροπή στην συνεδρίασή της, στις 28 Δεκεμβρίου 2011, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του Παντείου ότι ‘’ οι εκλογές για την ανάδειξη των καθηγητών-εσωτερικών μελών του πρώτου Συμβουλίου του Παντείου Πανεπιστημίου, θα διεξαχθούν την  Πέμπτη 26  Ιανουαρίου 2012.’’


Καλούμε: 
·        τους καθηγητές να παραιτηθούν από την εφορευτική επιτροπή και να εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου που διαλύει το δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο, το υποτάσσει στους κανόνες της αγοράς και επιχειρεί να παράγει νέους ευέλικτους και επισφαλείς εργαζόμενους.

·        Τους καθηγητές που σκέφτονται να θέσουν υποψηφιότητα για το συμβούλιο διοίκησης να μην το κάνουν και να παλέψουν μαζί μας για την ανατροπή αυτού του νόμου υπερασπίζοντας το δικαίωμά μας στο δημόσιο και δωρεάν αγαθό της Παιδείας.





   

Το ζήτημα πια έχει τεθεί:
ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε,
ή θα σηκώσουμε άλλο πύργο ατίθασο
                        απέναντί τους!
Μιχάλης Κατσαρός

Δεν υπάρχουν σχόλια: