Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κανένα συμβούλιο δεν θα εκλεγεί-αυτός ο νόμος θα ανατραπεί!


Την Τετάρτη 22/2 η μαζική και δυναμική κινητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας εμπόδισε τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των συμβουλίων διοίκησης. Τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στο Ηράκλειο οι κάλπες δεν στήθηκαν, αφού οι φοιτητές και οι φοιτήτριες με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης όλων των σχολών μπλοκάρισαν  από νωρίς το πρωί τις εισόδους του Κτηρίου της Πρυτανείας, μαζικά και ειρηνικά παρά τις προκλήσεις του τέως αντιπρύτανη και μέλους της οργανωτικής επιτροπής κ. Φιλαλήθη. Την απόφαση των φοιτητικών συλλόγων στήριξαν και διδάσκοντες, διοικητικοί υπάλληλοι άλλα και κάτοικοι του Ρεθύμνου.
Η απάντηση της οργανωτικής επιτροπής ,με επικεφαλής τον Κ. Παλλήκαρη, ήταν να αναβάλλει επ’ αόριστον τις εκλογές, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους συναδέλφους τους –εγκάθετους υπαλλήλους του υπουργείου – της ΑΣΟΟΕ. Βέβαια οι κύριοι Παλλήκαρης και Φιλαλήθης δεν αμέλησαν να κάνουν αυτό που καλύτερα γνωρίζουν, να συκοφαντήσουν και να λασπολογήσουν σαν κοινοί προβοκάτορες και πιστοί εντολοδόχοι της Διαμαντοπούλου. Σε βραδινή τους ανακοίνωση μίλησαν για βίαιη (!) παρεμπόδιση των μελών της εφορευτικής επιτροπής, για αυταρχική συμπεριφορά και μειοψηφίες. Στο ίδιο μήκος κύματος με την Υπουργό (και εργοδότη τους) , που είδε μειοψηφίες στους εκατοντάδες φοιτητές και διδάσκοντες στο μπλοκάρισμα των εκλογών των Συμβουλίων στο ΑΠΘ και στην ΑΣΟΕΕ.
Μειοψηφία και τραμπούκοι οι φοιτητές που αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση την αντίδραση τους στο νόμο-έκτρωμα κ. Παλλήκαρη;
Φασίστες η συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας που σε κανένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα δεν έχει επιτρέψει να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκλογές- φαρσοκωμωδία κυρία Διαμαντοπούλου;

Αυτοί που κόπτονται για τους ‘’δημοκρατικούς θεσμούς’’ είναι εκείνοι που παραβιάζουν κατάφορα το σύνταγμα με την καταπάτηση του άρθρου 16. Είναι εκείνοι που καταργούν το κατοχυρωμένο δικαίωμα του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου. Αυτοί που με δεκάδες παρατυπίες στις διαδικασίες μεθοδεύουν τον ‘’εκσυγχρονισμό’’ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι εκείνοι που ξεπουλάνε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, εκείνοι οι οποίοι χαρίζουν την ακαδημαϊκότητα και την επιστήμη στις αγορές και στους επιχειρηματίες των συμβουλίων διοίκησης.
Μπορεί αυτός  ο νόμος να ψηφίστηκε από τη μετέπειτα μνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, δεν έχει όμως την συναίνεση του ακαδημαϊκού κόσμου άλλα ούτε και  της κοινωνίας.
Παρά τις απειλές της Υπουργού Παιδείας και τη σπέκουλα από τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Κανένα συμβούλιο διοίκησης δεν θα εκλεγεί και εγγυούμαστε πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για αυτό.
Η μνημονιακή πολιτική στα Πανεπιστήμια δεν θα περάσει. Το μπλοκάρισμα του νόμου πλαίσιο θα είναι μια πρώτη νίκη απέναντι στη λαίλαπα του  μνημονίου και στον αυταρχισμό της πραξικοπηματικής  κυβέρνησης των τραπεζιτών.  Καλούμε όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες, τους εργαζομένους και τους διδάσκοντες να δώσουμε την αποφασιστική μάχη απέναντι στη διάλυση του Πανεπιστημίου, απέναντι στις πολιτικές αυτής της απονομιμοποιημένης και αυταρχικής κυβέρνησης. Να είμαστε εκεί κάθε φορά που θα επιχειρήσουν να κάνουν εκλογές, με όποιο τρόπο και αν επιλέξουν.

Ο τελευταίος λόγος θα είναι δικός μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: