Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 01-03-2012

Η Γενική  Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού εκφράζει  για μια  ακόμη φορά την  πλήρη αντίθεση της στην εφαρμογή του Ν. 4009/11 (νόμος πλαίσιο)  για την    Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Ο νέος  νόμος βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση και τις προσδοκίες της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μέσα από μια σειρά  αντισυνταγματικών διατάξεων προωθείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση των  Ιδρυμάτων  και η κατάργηση της αυτοτέλειας και του αυτοδιοίκητου.
Θεσπίζει ένα ολιγαρχικό σύστημα διοίκησης όπου οι εκλογές των οργάνων στερούνται κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησης λόγω περιορισμένου εκλεκτορικού σώματος .
Απαξιώνει  το διοικητικό προσωπικό  αφού το αποκλείει τόσο από τα όργανα διοίκησης όσο και από τις  εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης αυτών.
Δημιουργεί προβλήματα και υπονομεύει την υπηρεσιακή κατάσταση των εργαζομένων.
Η Γενική Συνέλευση καταδικάζει την τακτική της   Υπουργού Παιδείας η οποία εκβιάζει ωμά την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και καταδικάζει τα Ιδρύματα σε οικονομική ασφυξία μη εγκρίνοντας  τους προϋπολογισμούς οικονομικού έτους 2012.
Καλούμε τους συλλόγους της Πανεπιστημιακής κοινότητας σε κοινή δράση με σκοπό τον συντονισμό ενάντια  στην εφαρμογή του νόμου.

Η Γ.Σ του Συλλόγου αποφάσισε να γίνει κατάληψη στο κτίριο της  διοίκησης  του  Πανεπιστημίου  την Παρασκευή  02 – 03 – 2012 ημέρα που γίνεται  η εκδίκαση της συνταγματικότητας του Ν.4009/11 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).



Από τη Γ.Σ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: