Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΤΟ PSI "ΚΟΥΡΕΥΕΙ" ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ


Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες του τί βάζει ως προτεραιότητα η κυβέρνηση όταν επιχειρεί να εξοικονομήσει πόρους. Στο περίφημο κούρεμα του χρέους το πρώτο πράγμα που φρόντισαν να κόψουν απροειδοποίητα και χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα, είναι λεφτά που ανήκαν στο χώρο της υγείας και της παιδείας.

Με το PSI και το κούρεμα των ομολόγων χάθηκαν 120 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν σε καταθέσεις για τις λειτουργικές τους ανάγκες 17 πανεπιστήμια της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τώρα καταλάβαμε τι εννοούσε η κυβέρνηση όταν έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν… Το ‘’περίφημο’’ κούρεμα που η κυβέρνηση το παρουσίασε ως αναγκαίο, έγινε στην πραγματικότητα μια νόμιμη κλοπή των αποθεματικών των ιδρυμάτων και οδηγεί πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σε οικονομικό αδιέξοδο. Στην ήδη μειωμένη κατά 60% χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, το κούρεμα έρχεται να τα αποτελειώσει, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει στις τράπεζες εκατομμύρια ευρώ, οι οποίες βγάζουν μάλιστα και κέρδος από την μνημονιακή πολιτική και την κοινωνική ισοπέδωση.

Όσο για τα καθ’ ημάς, το Πάντειο έχασε τα 13 από τα 17 εκατομμύρια των αποθεματικών του με το κούρεμα! Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχει κοπεί η δωρεάν σίτιση και στέγαση, οι εστίες θα κλείσουν και αν δεν βρεθεί άμεσα χρηματοδότηση, θα ανασταλεί η λειτουργία του πανεπιστημίου.

Εμείς θα υπενθυμίσουμε ότι το υπουργείο μέσω της Διαμαντοπούλου και τώρα του Μπαμπινιώτη, των υπέρμαχων του νόμου 4009 που εξασφαλίζει την διάλυση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, μας λέγανε εδώ και έναν χρόνο ότι το πρόβλημα με τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι οι αιώνιοι φοιτητές, οι συνδικαλιστές και το αυτοδιοίκητο. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα όμως να κλέψουν 120 εκ. ευρώ και να αναγκάσουν πολλά ιδρύματα και τα περισσότερα ΤΕΙ να βάλουν λουκέτο..

Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο απ το χέρι μας κατηγορούν ότι είμαστε αδιάβαστοι..

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει εδώ και καιρό!

Απαιτούμε οι ανάγκες μας να μπαίνουν πάνω από τα κέρδη τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: