Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μήνυμα ανατροπής ΚΑΙ στα πανεπιστήμια!



Με τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου να βρίσκονται πλέον πίσω μας, ο αντίκτυπός τους αναμένεται σαφώς να περάσει και στα ελληνικά πανεπιστήμια. Άλλωστε, μεγάλη ήταν και είναι η συμβολή του φοιτητικού κινήματος στην αγωνιζόμενη κοινωνία καθώς και στο εκλογικό σώμα το οποίο επέφερε τον «ενταφιασμό» του δικομματισμού στη χώρα μας με την ψήφο του.
Η ελληνική κοινωνία αποφάσισε να στείλει ένα ηχηρότατο μήνυμα στις εκλογές, απορρίπτοντας την μνημονιακή πολιτική λιτότητας, φέρνοντας για πρώτη φορά το ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τη Νέα Δημοκρατία του 18,8%(!) και πάνω από το 13,1 του ΠΑΣΟΚ, το πλέον χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του «σοσιαλιστικού» κινήματος.

Μεγάλη απογοήτευση, ωστόσο, υπάρχει για την είσοδο της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη βουλή με ποσοστό που άγγιξε το 7%. Φυσικά ευθύνες επιρρίπτονται όχι μόνον στα ΜΜΕ τα οποία προώθησαν έντονα ένα ξενοφοβικό κλίμα πριν τις εκλογές, αλλά και στο εκλογικό σώμα, όταν σε ερώτηση «Γιατί ψηφίσατε Χρυσή Αυγή», εννέα στους δέκα ερωτηθέντες απάντησαν: «για να διώξουν τους ξένους». Τους ίδιους «ξένους» που πλήρωνε ο Βενιζέλος για να γεμίσουν τις προεκλογικές ομιλίες του, αλλά και ξενοφοβικός κος Καρατζαφέρης για να μοιράζουν φυλλάδια του κόμματός του.

Εμείς σαν Αριστερή Ενότητα, καταδικάζουμε άμεσα τον νεοναζισμό και τις όποιες πολιτικές φασισμού και θα σταθούμε πλάι στους μετανάστες στον μαζικό συνεχόμενο αγώνα κατά της εξαθλίωσης και υπέρ της δημοκρατίας.

Ορμώμενοι επίσης από την μεγάλη άνοδο της αριστεράς στην ελληνική πολιτική σκηνή, και την απόφαση της κοινωνίας να κατακερματίσει τον δικομματισμό και τις «άκαρπες» πολιτικές λιτότητας που επέφερε με το ζόρι στον ελληνικό λαό, πιστεύουμε πως το φοιτητικό κίνημα οφείλει να δημιουργήσει ένα ανάλογο κλίμα και στα πανεπιστήμια. Μετά τους αγώνες μας απέναντι στην κατάργηση του ασύλου, το νόμο Διαμαντοπούλου και τα Συμβούλια Διοίκησης, θα αγωνιστούμε
κόντρα στις πελατειακές μεθόδους των καθεστωτικών παρατάξεων (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) που τόσα χρόνια ήταν εγγυητές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του δικομματισμού στο Πανεπιστήμιο και υπέρ της καταψήφισής τους στις φοιτητικές εκλογές της 16ης Μαΐου.
Γιατί ο αγώνας για την αριστερά στην κοινωνία, περνάει μέσα από την ενίσχυση της Αριστερής Ενότητας στα πανεπιστήμια!


Δεν υπάρχουν σχόλια: