Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΑΣ&ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

 Η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών της 16ης Μαΐου, παρ’ ότι κατέγραψε σημαντική άνοδο της Αριστεράς, αναδείχθηκε σε μια βαθύτατα αντιδημοκρατική διαδικασία που δεν αρμόζει σε ένα Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, όπως το Πάντειο.

 Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, γνωστή για την απαράδεκτη στάση της στο Πανεπιστήμιο (πελατειακά δίκτυα, κλπ.) με άκρως προκλητική συμπεριφορά, ξεπέρασε κάθε όριο χρησιμοποιώντας νοθεία σε βάρος της Αριστερής Ενότητας και άλλων δυνάμεων, για να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία της. Εκμεταλλευόμενη την κυρίαρχη θέση της και με την απειλή της βίας, ακύρωνε εμφανώς έγκυρα ψηφοδέλτια ενώ ταυτόχρονα κατέγραφε υπέρ της ακόμα και μουτζουρωμένα ψηφοδέλτια που σε καμία περίπτωση δεν έδειχναν πρόθεση ψήφου. Επιπλέον, δε δίστασε να τραμπουκίσει μέλη άλλων σχημάτων που προσπαθούσαν να προστατέψουν τη διαδικασία της καταμέτρησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απρόκλητη επίθεση μέλους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η άσκηση σωματικής βίας εις βάρος μέλους της ΑΡΕΝ που προσπάθησε να εμποδίσει τη νοθεία σε ψηφοδέλτιό της.

  Απρόσμενη αλλά εξ ίσου απαράδεκτη ήταν η στάση αριστερών σχημάτων που συμμετείχαν στη καταπάτηση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ελεύθερης έκφρασης του φοιτητικού συλλόγου. Συγκεκριμένα, υπήρξε χυδαία συνεργασία των ΕΑΑΚ με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές, με τη χρήση νοθείας. Παράλληλα, η Πανσπουδαστική (ΠΚΣ), πιστή στην αδιαφορία της απέναντι σε ό,τι δεν αφορά άμεσα στα στενά όρια του σχήματός της και συμμετέχοντας παθητικά, έδειξε ανοχή σε όλα τα περιστατικά νοθείας.

 Σε χώρους όπως το Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου υπάρχει η δυνατότητα μέσα από ενωτικές πρωτοβουλίες της Αριστεράς, να αμφισβητηθεί η κυριαρχία-αυτοδυναμία της ΔΑΠ, είναι κατακριτέα η συμμετοχή αριστερών δυνάμεων σε τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Παρόμοια περιστατικά νοθείας και βίαιης συμπεριφοράς σημειώθηκαν και σε άλλα Πανεπιστήμια πανελλαδικά. Εμείς ως Αριστερή Ενότητα καταδικάζουμε κάθε αντιδημοκρατική πράξη και συμπεριφορά. Τα αποτελέσματά μας, μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αποφασιστικά για ένα ελεύθερο, δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, που θα αντιστέκεται στις μνημονιακές πολιτικές και τους εκφραστές τους (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: