Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ!



Καταγγέλλουμε την διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο όπως και την διοίκηση του παραρτήματος Χανίων   που πραγματοποίησαν την εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου στις 29-30/5/2012. Νόμο που ψήφησαν τα κόμματα του μνημονίου(ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ.), πραγματοποιώντας τις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης! Την ώρα που ακόμα και ο πρώην υπουργός Μπαμπινιώτης αρνήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο, την ώρα που ακόμα και ο ελληνικός λαός έστειλε στον Καιάδα τα κόμματα και τις πολιτικές τους που έφτασαν την κοινωνία στην εξαθλίωση, οι πιστοί υπήκοοί, στο ΤΕΙ Κρήτης  έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εξαφανίσουν την εκπαίδευση. Δεν προβληματίζονται και συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις πολιτικές αυτών που κούρεψαν τα αποθεματικά των σχολών! 

Πιο συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Χανιών, όπου με απόφαση του Δ.Σ. είχε γίνει κατάληψη της γραμματείας, για να μην πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία, η διοίκηση έστησε μία κάλπη σε μια αίθουσα υπό άκρα μυστικότητα για να διεκπεραιωθεί το νομοθέτημα των Διαμαντόπουλου-Άδωνη-Ντόρας!  Ένα κομμάτι από τους  καθηγητές στο παράρτημα για άλλη μια φορά πάει ενάντια στην πλειοψηφία του συλλόγου σπουδαστών όπως έγινε και στις κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη οπού έριχναν την  ευθηνή στους σπουδαστές και όχι στην κυβέρνηση, τον κύριο Πρετεντέρη και άλλα παπαγαλάκια τους, που εξαθλίωναν την σχολή. Να θυμίσουμε στους υποστηρικτές αυτού του νομού ότι είναι ένα νομοσχέδιο από τους μακελάρηδες της οικονομικής-κοινωνικής εξαθλίωσης, όπως και το γεγονός ότι σε μεγάλα πανεπιστήμια ανά την Ελλάδα οπού βρεθήκαν καθηγητές και φοιτητές μαζί για να μην αφήσουν καμιά πτυχή αυτού του νομού να εφαρμοστεί, νίκησαν! Είναι αυτές οι σχολές που μας δείχνουν ότι υπάρχει και ο δρόμος της αντίστασης και της αλληλεγγύης!
 
Λυπούμαστε για την επίμονη κάποιων να εφαρμόσουν τον νόμο, χαιρετίζουμε την στάση των καθηγητών που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην διαδικασία αντιλαμβανόμενοι τι πρεσβεύει η συμμετοχή τους σε αύτη! Είναι ένας νόμος, ο οποίος έχει καταργηθεί από τον Ελληνικό Λαό μαζί με όλους τους άλλους νόμους που τον έχουν φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης.  Τον αρνήθηκε και ζήτησε ελπίδα και προοπτική για το μέλλον! Θα είμαστε πάντα απέναντι σε αυτούς που δεν υπερασπίζονται το αυτοδιοίκητο άλλα κυρίως την βιωσιμότητα της σχολής μας!
Υ.Γ. 1
Καθόλου έκπληξη δε μας προκάλεσε η στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που πρότεινε  να πραγματοποιηθούν κανονικά εκλογές. Είναι άλλωστε η επίσημη παράταξη του μνημονίου στη σχολή μας!
Υ.Γ. 2
Ενώ η Αριστερή Ενότητα πρότεινε στο Δ.Σ. την κατάληψη της σχολής την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να μπει στη σχολή, η ΠΑΣΠ με την πρότασή της για κατάληψη μόνο της γραμματείας επί της ουσίας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διεκπεραίωση της διαδικασίας, ενώ η ΠΚΣ/ΜΑΣ έβγαζε ανακοινώσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ…
ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ
                                                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: