Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!


Τι μας μάθανε; «Την 28η Οκτωβρίου ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το ΟΧΙ στους Ιταλούς .»
Η πραγματικότητα:  Το ΟΧΙ  δεν ήταν του δικτάτορα Ι.Μεταξά, αλλά του ελληνικού λαού ο οποίος οργανώθηκε και αντιστάθηκε ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Τα συγκεκριμένα καθεστώτα ήταν προϊόντα της οικονομικής κρίσης του ’30 και του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ελληνικός λαός έχει περάσει πάρα πολλά από τους ναζιστές. Τεράστιος είναι ο αριθμός των νεκρών από την πείνα, τη φτώχεια, τις αρρώστιες που προκάλεσε ο πόλεμος, όπως μεγάλος είναι και ο αριθμός των θυμάτων των βασανισμών, των εκτελέσεων, των φυλακίσεων από τους ναζί.
Εβδομήντα δύο χρόνια μετά, η Ελλάδα, όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αντιμετωπίζει μία σκληρή οικονομική κρίση, μία κρίση που έχει βυθίσει την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι επιδράσεις αυτής της κρίσης έχουν αγγίξει και το πολιτικό σύστημα το οποίο χαρακτηρίζεται από κρίση εκπροσώπησης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως για παράδειγμα η ελλιπής ιστορική γνώση, οδήγησαν στην άνοδο νεοναζιστικής συμμορίας και την είσοδό της στη Βουλή.
Η Χρυσή Αυγή, παρουσιάζει ένα αντισυστημικό προφίλ και έναν ριζοσπαστικό λόγο που καμία σχέση δεν έχει με το πραγματικό της πρόσωπο. Είναι γεγονός ότι δεν τα βάζει ποτέ με μεγάλα συμφέροντα του εξωτερικού, ξένους επενδυτές, ξένους πλουσίους κλπ. Αντιθέτως, ο μεγαλύτερος εχθρός της είναι οι μετανάστες, ο πιο αδύναμος κρίκος, δηλαδή, της κοινωνικής πυραμίδας, τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης.
Δεν διστάζει ακόμη, να εκδηλώνει το μίσος της εναντίον των αριστερών, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά ενάντια στο Μανώλη Γλέζο. Δεν είναι μπορούμε να θεωρούμε τυχαίο το γεγονός ότι εκφράζουν τόση απέχθεια για τον άνθρωπο ο οποίος κατέβασε μαζί με τον Α. Σάντα την Ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.
Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι μία εθνική επέτειος. Είναι μία μέρα μνήμης για τον πόλεμο ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Μας υπενθυμίζει το χρέος μας να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας, για μία ζωή με αξιοπρέπεια, για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Καλούμε τον κόσμο να πει το δικό του ΟΧΙ στις παρελάσεις, με μαζικό και ειρηνικό τρόπο, ενάντια στην κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας κόντρα στον εκφασισμό της κοινωνίας και τους νεοναζί!








«Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον. 

Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον. »




Δεν υπάρχουν σχόλια: