Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ



Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Παντείου Πανεπιστημίου

Αγαπητοί συνάδελφοι, φοιτητές και μέλη ΔΕΠ
Εδώ και τρία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι ξένοι δανειστές(ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) επιβάλλουν στη χώρα μας μια καταστρεπτική οικονομική πολιτική. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η διάλυση των οικονομικών υποδομών της, εκατομμύρια άνεργοι, κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος όσων απέμειναν να εργάζονται σε ποσοστά που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν το 50%.
Παράλληλα και με συστηματικό τρόπο αποδομείται ότι είχε απομείνει από το «κοινωνικό κράτος» με κύριους στόχους τις παροχές Υγείας και Παιδείας.
Ειδικότερα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι δραστικές περικοπές των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων με την ταυτόχρονο ληστρικό «κούρεμα» των αποθεματικών τους έχουν οδηγήσει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια- του Παντείου συμπεριλαμβανομένου-σε οικονομική ασφυξία με σημαντικές επιπτώσεις στις παροχές φοιτητικής μέριμνας(σίτιση και στέγαση) κατάργηση των δωρεάν συγγραμάτων.
Αγαπητοί συνάδελφοι, το Πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζεται, στο οποίο ασκείται το διδακτικό και ερευνητικό σας έργο σε λίγους μήνες πιθανόν να μη υπάρχει. Το σχέδιο συγχωνεύσεων με την ευφάνταστη ονομασία  «Αθηνά» θα οδηγήσει σε  κλείσιμο τμημάτων και σε  απολύσεις εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο μας, σε περαιτέρω οικονομική δυσπραγία και τέλος σε επιβολή διδάκτρων.
Στην συνέλευση μας αποφασίσαμε πως δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς μπροστά στην συστηματική καταστροφή που επιχειρείτε. Θα προστατέψουμε τις δουλειές μας, το Πανεπιστήμιο, τις ζωές μας, την αξιοπρέπεια μας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους γέροντες και τους ανήμπορους αυτής της χώρας.
Καλούμε το σύνολο της Πανεπιστημιακής κοινότητας(φοιτητές, μέλη ΔΕΠ) στη συνέλευση μας την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Αμφ. Σ. Καράγιωργα 2 στις 9 πμ

Από τη Γενική Συνέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: