Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ



Ακόμη μια φορά γίνεται φανερό πώς οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία συνδέονται άμεσα με τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Ανάμεσα στα νέα, καταστροφικά για την κοινωνία, μέτρα που ψηφίστηκαν με το Μνημόνιο 3, προβλέπονταν και οι απολύσεις όλων των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και η κατάργηση των θέσεών τους. Έτσι και στο Πάντειο, με συνοπτικές διαδικασίες και αφού πρώτα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν 14 εργαζόμενοι.
Επιπλέον, το σχέδιο συγχωνεύσεων για τα ελληνικά πανεπιστήμια, που έχει ψηφίσει το υπουργείο Παιδείας με την ευφάνταστη ονομασία «Αθηνά», θα οδηγήσει σε  κλείσιμο τμημάτων και σε απολύσεις εργαζομένων, σε περαιτέρω οικονομική δυσπραγία και τέλος σε επιβολή διδάκτρων.
Στηρίζουμε την απόφαση των υπαλλήλων για κατάληψη έως και την Παρασκευή και καλούμε όλους και όλες τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να σταθούμε στο πλάι τους και να δώσουμε όλοι μαζί, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου.
Κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη δεν θα απολυθούν!


Δεν υπάρχουν σχόλια: