Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

85 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟ: ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ;


Σήμερα, Πέμπτη 31/01, διοργανώνονται στο Πάντειο εορταστικές εκδηλώσεις για τα 85 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος. Παρ’ ότι θα περίμενε κανείς μία τέτοια εκδήλωση να κοινοποιούνταν ευρέως ούτως ώστε να την παρακολουθήσει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, η εκδήλωση δημοσιεύθηκε μόνο στην ιστοσελίδα του τμήματος Κοινωνιολογίας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνει μεταξύ άλλων παρουσίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου, ενώ την εμφάνισή του θα κάνει και ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Φαίνεται λοιπόν, πως η διοίκηση του Πανεπιστημίου φοβήθηκε τις αντιδράσεις από τη μεριά των φοιτητών- κυρίως- και απέφυγε να γνωστοποιήσει αρκετά την εκδήλωση.

Σημειωτέον, ότι το Πάντειο έχει καθιερώσει πλέον να φωνάζει μεγάλα ονόματα στις εκδηλώσεις του, καθώς πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα την εγκληματικότητα με ομιλητές  τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια (ειδικός στην πάταξη της ανομίας), τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον δήμαρχο Αθηνών, Γιώργο Καμίνη.

Το αν «θα τα εκατοστήσει» βέβαια, είναι ιδιαίτερα αμφίβολο, χάρη στον αγαπητό κύριο Αρβανιτόπουλο και το Υπουργείο Παιδείας: Το «σχέδιο Αθήνα», έρχεται να συγχωνεύσει τα 9 τμήματα του Παντείου σε 4 σχολές και συνενώνει το Πάντειο, την ΑΣΟΕΕ, το Γεωπονικό, το ΠΑΠΕΙ και το Χαροκόπειο σε ένα Πανεπιστήμιο- Ομοσπονδία. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται πολλά όπως διάλυση πτυχίων, καταργήσεις τμημάτων, απολύσεις εργαζομένων.

Να βάλουμε τέλος στα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας!

Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο!

1 σχόλιο:

Φοιτητής είπε...

Έγινε κάποια παρέμβαση στην εκδήλωση;