Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

(ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ) 

Την Δευτέρα 16/9 πραγματοποιήθηκε Σύγκλητος στο Πάντειο στην οποία βρεθήκαμε φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων και να διεκδικήσουμε την αναστολή της λειτουργίας του ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που διαλύουν εξ'ολοκλήρου το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο.

Η ανησυχία για το μέλλον του Πανεπιστημίου εκφράστηκε από αρκετά μέλη της Συγκλήτου με την Πρυτανεία αφ' ενός να διαμηνύει την αντίθεση της στη διαθεσιμότητα, αφ' ετέρου να είναι επιφυλακτική απέναντι στο ολιγοήμερο κλείσιμο του ιδρύματος, ενώ τις προηγούμενες μέρες η ίδια επιχείρησε να εκφοβίσει με το επιχείρημα ότι σε περίπτωση που το Πάντειο κλείσει, θα έρθει εισαγγελέας και θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Η απόφαση της Συγκλήτου είναι διήμερη αναστολή των διοικητικὠν λειτουργιών του ιδρύματος για την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, ημέρες απεργίας της ΑΔΕΔΥ:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Κατά τη συνεδρίαση της 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου αποφασίζει τη συμβολική αναστολή των διοικητικών λειτουργιών του Ιδρύματος στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2013, για να εκφράσει την αντίθεσή της προς το μέτρο της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Α.Ε.Ι.  και Τ.Ε.Ι. που ανήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας και την αλληλεγγύη της προς τους εργαζομένους στα ελληνικά πανεπιστήμια και τις οικογένειές τους που θα πλήξει το προωθούμενο μέτρο. Το μέτρο αυτό εμπεριέχει την απειλή της απόλυσης, διογκώνοντας τους ήδη πρωτοφανείς δείκτες ανεργίας, και ενισχύει την κοινωνική ανασφάλεια.
Το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το οποίο ήδη διέθετε μικρό αριθμό διοικητικών υπαλλήλων αναλογικά προς τον αριθμό των φοιτητών και των διδασκόντων του, έχασε 11 υπαλλήλους με το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας μέσα στο 2013 και δεν μπορεί να αντέξει μια νέα απώλεια διοικητικού προσωπικού.
Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζει επίσης την έντονη ανησυχία της για τη συνεχή απαξίωση της δημόσιας πανεπιστημιακής παιδείας, τη σταδιακή συρρίκνωση του αριθμού των διδασκόντων και των υπαλλήλων, τη δραματική περικοπή των μισθών τους, και τη δραστική μείωση της χρηματοδότησης που ωθεί τα πανεπιστήμια σε σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού έργου.  Το Πανεπιστήμιο βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών και εκπέμπει σήμα κινδύνου για την επιβίωσή του.
Η Σύγκλητος καλεί το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας και όλη την κοινωνία να συμπαραταχθούν για τη διάσωση του κοινωνικού αγαθού που είναι η δημόσια παιδεία.


Δείτε επίσης: ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΕΠ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18-19/9

Δεν υπάρχουν σχόλια: