Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!


Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση την επίθεση που εξαπολύει εδώ και καιρό σε κάθε κοινωνική ομάδα και εργασιακό κλάδο, βάζει τώρα στο στόχαστρο την υγεία και την παιδεία (απόλυση 15.000 εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σχέδιο Αθηνά κλπ ) διαμορφώνοντας ένα καινούργιο πεδίο σύγκρουσης με την κοινωνία.

Ακόμα το «νέο λύκειο» που ευαγγελίζονται στο Υπουργείο Παιδείας έρχεται να κουμπώσει στο νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου εδραιώνοντας ένα μοντέλο εκπαίδευσης που θα προωθεί τον ατομικό δρόμο, την εντατικοποίηση, τις ατελείωτες ώρες διαβάσματος για τη συλλογή προσόντων και δεξιοτήτων, εναρμονισμένο πλήρως με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο έχει προαναγγείλει ότι θα οδηγήσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στην υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα, στο Πάντειο αναμένεται μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά 25% με το μέτρο της διαθεσιμότητας- την στιγμή που ήδη αντιμετωπίζεται το πρόβλημα υποστελέχωσης σε μια σειρά από υπηρεσίες όπως οι γραμματείες, η βιβλιοθήκη, τα εργαστήρια.

Για να το πούμε πιο απλά, το Υπουργείο Παιδείας αγνοώντας ότι σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια πασχίζουν να λειτουργήσουν αντιμετωπίζοντας προβλήματα υποχρηματοδότησης τα οδηγεί σε πλήρη παρακμή  με τις απολύσεις αυτές. Αυτό φανερώνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τα ήδη υπαρκτά προβλήματα των πανεπιστημίων,  όχι μόνο δεν προσπαθεί να τα λύσει, αλλά συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία προς την υποβάθμιση και διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Στο πλαίσιο της επίθεσης αυτής, η πανελλήνια ένωση διοικητικών υπαλλήλων αποφάσισε
να προχωρήσει σε δυο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες 10-11/9 και 12-13/9, αντιστεκόμενες στις απολύσεις αυτές. Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε την απόφαση αυτή και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων.


·         Κανένας εργαζόμενος να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα. Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.

·    Να σταματήσει οποιαδήποτε συντονισμένη επίθεση της κυβέρνησης και του Υπουργείου με στόχο την υποβάθμιση και τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

·         Καλούμε την Παρασκευή 13/9 στις 12 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: