Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο, οι φασίστες εκτελούν.

Την Παρασκευή 20/9 πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου με θέμα την πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έθετε ως προϋπόθεση να μπει στην απόφαση η καταδίκη όποιας μορφής βίας από όπου κι αν προέρχεται, επιδιώκοντας έτσι, να  εξισώσει τη βία των νεοναζί με τους λαϊκούς αγώνες. Είναι σαφές, ότι η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία: ευθυγραμμίζεται πλήρως με την κατεύθυνση της κυβέρνησης η οποία προασπίζεται τη θεωρία των δύο άκρων θέτοντας στο ένα άκρο τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και στο άλλο ολόκληρη την αριστερά και τους αγωνιστές.

Την ίδια στιγμή η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συναινεί σιωπηλά στη βία των μνημονιακών πολιτικών και στη συνεχώς εντεινόμενη κρατική καταστολή, ευτελίζοντας, παράλληλα, τις συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου και βάζοντας ανάχωμα στο να ληφθούν αγωνιστικές αποφάσεις. (Απονέκρωση γενικών συνελεύσεων των φοιτητών, διοικητικά συμβούλια υπό το κράτος της ΔΑΠ χωρίς σφραγίδα και πρακτικά).

Ας μην ξεχνάμε ότι οι ίδιοι που «καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» έχουν προβεί επανειλημμένα σε τραμπουκισμούς φοιτητών και φοιτητριών στις σχολές, ενώ η κομματική νεολαία της ΝΔ κουβαλάει στις πλάτες της τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, αγωνιστή εκπαιδευτικού, στις καταλήψεις των σχολείων του 1991, από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Ιωάννη Καλαμπόκα.

Καλούμε ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα και μαζί και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να καταδικάσουν απερίφραστα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Καλούμε όλους και όλες τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετέχουν ενεργά στον αντιφασιστικό αγώνα και στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση που ενισχύει τον φασισμό με τις μνημονιακές πολιτικές και την ακροδεξιά ατζέντα που υιοθετεί και ταυτόχρονα, υποθάλπει και «ξεπλένει» τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής με σκοπό να τους χρησιμοποιήσει, αν χρειαστεί, στην κυβέρνηση.


Χθες οι μετανάστες, σήμερα ο Παύλος, αύριο…;;

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: