Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ (20-11-2013)


Οι διοικητικοί υπάλληλοι πολλών πανεπιστημίων βρίσκονται στην 11η εβδομάδα απεργίας υπερασπιζόμενοι τόσο το δικαίωμα στην εργασία όσο και το δημόσιο πανεπιστήμιο. Τον αγώνα αυτό, που υποστηρίζεται και από άλλα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας, επιχείρησε να κάμψει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, επιστρατεύοντας αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους.

Θα σταθούμε σε δύο σημεία:

α) Την ψήφιση μιας αντισυνταγματικής, έκνομης και καταχρηστικής τροπολογίας του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, με αναδρομική μάλιστα ισχύ, βάσει της οποίας διώκονται πειθαρχικά και τίθενται σε αργία 278 διοικητικοί υπάλληλοι που δεν έλαβαν μέρος στην παρωδία «απογραφής», με αποφάσεις των συλλόγων τους και κατά τη διάρκεια της απεργίας τους. H πειθαρχική τους δίωξη, μάλιστα, συμπληρώθηκε και με τα πειθαρχικά παραπτώματα της «παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος» και της «σοβαρής απείθειας», που επισύρουν ακόμη και την ποινή της απόλυσης. Η «φωτογραφική» αυτή διάταξη ποινικοποιεί, ουσιαστικά, το δικαίωμα της απεργίας και συνιστά πράξη μαζικής πολιτικής δίωξης εκατοντάδων εργαζομένων για συνδικαλιστική δράση, οι οποίοι στάθηκαν με ακαδημαϊκή εντιμότητα και ευθύνη απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο που υπηρετούν
β) την στάση του υπουργείου και του υπουργού προσωπικά που ανακοινώνει δημόσια απίστευτης προχειρότητας μοριοδοτήσεις και απειλεί να βάλει σε λειτουργία τα πανεπιστήμια με την "συνοδεία" των ΜΑΤ.

·         Εκφράζουμε την αμέριστη και απόλυτη συμπαράστασή μας στους/στις διωκόμενους/ες διοικητικούς/ες υπαλλήλους και στεκόμαστε με σεβασμό στον αγώνα που δίνουν οι ίδιοι/ες και οι συνάδελφοί τους για την υπεράσπιση της εργασιακής τους οντότητας και του δημόσιου πανεπιστημίου. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν τα πανεπιστήμια για την επιβίωσή τους.
·         Απαιτούμε να αποσυρθεί η απαράδεκτη και ντροπιαστική για τη Δημοκρατία τροπολογία του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και να σταματήσει άμεσα κάθε πειθαρχική δίωξη των 278 μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων.
·         Χαιρετίζουμε την αξιοπρεπή στάση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ που αρνήθηκε να εκτελέσει ακαδημαϊκά καθήκοντα σε περιβάλλον αυταρχισμού και έδωσε την παραίτησή της, υπερασπιζόμενη την ακαδημαϊκή ελευθερία και τους ανθρώπους που δουλεύουν στο πανεπιστήμιο.
·         Καλούμε τους/τις συναδέλφους και την Παντειακή κοινότητα σε εγρήγορση, καθώς τα ζητήματα απολύσεων τόσο διοικητικού όσο και διδακτικού προσωπικού αφορούν και το δικό μας πανεπιστήμιο που στραγγαλίζεται οικονομικά και που σύντομα μπορεί να βρεθεί έρμαιο σε ένα δεύτερο σχέδιο συγχωνεύσεων/καταργήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: