Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Οι φοιτητές δεν εκβιάζονται- οι φοιτητικού σύλλογοι δεν εξαπατώνται

Μας έκανε τουλάχιστον εντύπωση η ανακοίνωση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, η οποία κυκλοφορεί διαδικτυακά και υπογράφεται από περίπου 135 φοιτητικούς συλλόγους, προέδρους συλλόγων, ενώσεις νεολαίας κτλ. 
Εξ όσων γνωρίζουμε κανένας από τους υπογράφοντες ΦΣ δεν έχει καν συνεδριάσει ούτε σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου, πόσο μάλλον να πάρει και συγκεκριμένης κατεύθυνσης απόφαση, για το συγκεκριμένο πραγματικά κρίσιμο πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα των τελευταίων ημερών. Σε όσες περιπτώσεις μάλιστα πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις ΔΣ για το δημοψήφισμα, κυρίως με πρωτοβουλία των δυνάμεων της Αριστεράς στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, δεν λήφθηκε εν τέλει κάποια απόφαση, καθώς το συντηρητικό μπλοκ ΔΑΠ- ΠΑΣΠ- Ανεξάρτητοι τάσσεται ευθέως υπέρ του ΝΑΙ την Κυριακή, ενώ οι δυνάμεις της Αριστεράς (πλην ΜΑΣ- ΚΝΕ) υπέρ του ΟΧΙ. 
Ως πανελλαδικό συντονιστικό της Αριστερής Ενότητας, καταδικάζουμε την κατάφωρη ψευδολογία περί στήριξης του φιλομνημονιακού μπλοκ του ΝΑΙ από τους ΦΣ που υπογράφουν την εν λόγω ανακοίνωση. Κοιτάζοντας ωστόσο προσεκτικότερα, ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκονται Φοιτητικοί Σύλλογοι οπού η ΔΑΠ αλλά και η ΠΑΣΠ συγκεντρώνει μεγάλη δύναμη. Μάλιστα ανάμεσα στους υπογράφοντες βρίσκεται ανοιχτά και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, καθώς και εθνικές- εθνικιστικές ενώσεις νέων όπως η  Εθνική Νεολαία Βορείου Ηπείρου, ενώσεις καθολικών νέων κτλ, που καμία σχέση δεν έχουν με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. 
Ας μας πουν οι υπεύθυνοι για αυτήν την κοροϊδία με ποιανού απόφαση βρίσκεται η υπογραφή των φοιτητικών μας συλλόγων σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις; Ας μας πει επίσης η μεγάλη «δημοκρατική» παράταξη της δεξιάς ΔΑΠ ΝΔΦΚ, πώς, ενώ σε πολλές από αυτές τις σχολές δεν έχει τολμήσει καν να καλέσει Γενικές Συνελεύσεις ή Διοικητικά Συμβούλια για το ζήτημα του δημοψηφίσματος, βρεθήκαμε ξαφνικά με απόφαση σε συγκεκριμένη κατεύθυνση; 
Η πράξη αυτή είναι ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και οι σύμμαχοί τους μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, προσπαθούν να καπηλευτούν τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να τρομοκρατήσουν – κατευθύνουν τους φοιτητές. Οι συντηρητικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, λειτουργώντας όπως ακριβώς και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες, σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις και τρομοκρατούν τον λαό, τους φοιτητές και τη νεολαία, σε σχέση με το δημοψήφισμα και τις συνέπειες της αρνητικής ετυμηγορίας του ελληνικού λαού. Αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ της προπαγάνδας, και τους πολιτικούς εκφραστές του σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος, που ως μόνο στόχο έχουν την διατήρηση της εξουσίας τους με κάθε τρόπο, και τρέμουν την επόμενη μέρα σε περίπτωση που ο λαός αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του. 
Όσοι υπογράφουν την ανακοίνωση αυτή οφείλουν να λογοδοτήσουν άμεσα στους φοιτητικούς τους συλλόγους για την παραβίαση κάθε έννοια δημοκρατίας και διαφάνειας, διαφορετικά επιφυλασσόμαστε με δημόσιες καταγγελίες και αιτήματα για την καθαίρεση των προέδρων των συλλόγων που υπογράφουν,  καθώς και την διαγραφή τους από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους. 

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ 

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 5/7 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ
                                                                                    
                                                                                    Πανελλαδικό Συντονιστικό Αριστερής Ενότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: