Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κοινή καταγγελία σε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΚΣ

Σήμερα (26/11) καλέστηκε από αριστερές δυνάμεις της Σχολής (ΕΑΑΚ/ΑΡΔΙΝ/ΑΡΕΝ) Διοικητικό Συμβούλιο με σκοπό να συνυπογραφεί ψήφισμα για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 2/12. 
Όταν ζητήθηκε από τον πρόεδρο της ΔΑΠ να γίνει Δ.Σ για να συζητηθεί το θέμα της Γενικής Συνέλευσης όπως επίσης και να μην πραγματοποιηθούν μαθήματα την ώρα της Γ.Σ για να μπορούν οι φοιτητές να συμμετέχουν, δεν θέλησε καν να μπει στη διαδικασία συζήτησης. Απηυδισμένος που του (ξανά!) ζητήσαμε να γίνει Δ.Σ μέσα σε λίγες μέρες που θα καλούσε μάλιστα τον Φοιτητικό Σύλλογο στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης μας είπε πως δεν υπάρχουν θέματα να συζητήσει ο Φ.Σ. Όταν προσθέσαμε ενδεικτικά τα βασικά επίδικα (ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ-ΜΜΜ) που ταλανίζουν την καθημερινότητα των φοιτητών, μας είπε ότι τα θέματα αυτά τα έχει λύσει η ΔΑΠ. 
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, λοιπόν, μας λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη σίτιση που χρόνο με το χρόνο μειώνεται συνεχώς ο αριθμός όσων μπορούν να σιτίζονται δωρεάν στη λέσχη της σχολής, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη στέγαση που εδώ και πολλά χρόνια οι εστίες της σχολής δεν λειτουργούν και οι φοιτητές αναγκάζονται είτε να στεγάζονται σε εστίες άλλων πανεπιστημίων είτε σε ξενοδοχεία που μισθώνει το Πανεπιστήμιο είτε –όπως και πριν λίγα χρόνια- στη στέγη της Εκκλησίας. Δεν υπάρχει επίσης πρόβλημα με τα συγγράμματα παρ’ όλο που πολλοί καθηγητές ζητάνε από τους φοιτητές να αγοράσουν επιπλέον συγγράμματα ή να βγάλουν φωτοτυπίες πολυσέλιδων φακέλων πληρώνοντας τες από την τσέπη τους μιας και το Φωτοτυπάδικο της Σχολής έχει σταματήσει να λειτουργεί από το 2012. Τέλος θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με τα εισιτήρια των ΜΜΜ που οι τιμές τους αυξάνονται συνεχώς και οι φοιτητές καλούνται να πληρώνουν 2-3 ευρώ τη μέρα μόνο για τη μετακίνηση τους. Συγχρόνως και τα ΑΜΕΑ του Παντείου παρ’ ότι μέχρι πρότινος είχαν την δυνατότητα να μετακινούνται με ταξί για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη σχολή και τα χρήματα πληρώνονταν από το ίδιο το Πανεπιστήμιο, έχει σταματήσει και αυτή η παροχή. Παρ’ όλα αυτά για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όλα αυτά είναι άνευ σημασίας, λυμένα και δεν αφορούν μάλιστα και πολύ τους φοιτητές. 
Από την άλλη, η ΠΚΣ -2η δύναμη πλέον στο Πάντειο- αρνήθηκε να υπογράψει το Ψήφισμα για Γενική Συνέλευση. Αλλάζοντας διαρκώς γνώμη για το τι πρέπει να αλλάξει στο ψήφισμα για να το ψηφίσουν, τελικά μας είπαν ότι θα έρθουν στη Γενική Συνέλευση αλλά το ψήφισμα δεν το υπογράφουν. Μιλάμε για μια δύναμη που συσπειρώνει τους φοιτητές γύρω από το «είμαστε η μόνη δύναμη που νοιάζεται για τα υλικά συμφέροντα των φοιτητών», απομονώνοντας τους στις Επιτροπές Αγώνα μακριά από τις Γενικές Συνελεύσεις τους και κάνοντας κινήσεις εντυπωσιασμού. Όλα αυτά μόνο προωθητικά δεν είναι για τον Φοιτητικό Σύλλογο και δίνει την εντύπωση ότι η ΠΚΣ χρησιμοποιεί το πανεπιστήμιο, το Δ.Σ και τον Φ.Σ μονάχα ως ιμάντες μεταβίβασης της κομματικής τους γραμμής.  
Καταστατικό-απαρτίες και άλλα παραμύθια…
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μάλιστα έχει το θράσος να αναφέρεται στο καταστατικό λέγοντας ότι για να γίνει Γενική Συνέλευση πρέπει να υπάρχουν τα 2/3 των εγγεγραμμένων. Βέβαια στο Πάντειο καταστατικό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και έτσι ο Φοιτητικός Σύλλογος λειτουργεί με το καταστατικό της ΕΦΕΕ το οποίο προβλέπει 1 Γενική Συνέλευση κάθε 2μηνο και Γενικές Συνελεύσεις είτε με αποφάσεις του Δ.Σ είτε με το 1/10 των ψηφισάντων για να έχει απαρτία η Γ.Σ και να μπορεί να παρθεί απόφαση (ψηφίσαντες 3.460/10= 346). Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι είμαστε από τους ελάχιστους Φοιτητικούς Συλλόγους που δεν έχουν δικό τους καταστατικό και θα πρέπει ο Φοιτητικός Σύλλογος σύντομα να αντιληφθεί ότι κάτι τέτοιο υπονομεύει το δημοκρατικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει ο Φ.Σ για να λειτουργήσει ορθά. 
Να γίνει ο ψίθυρος των αμφιθεάτρων φωνή αντίστασης και ανατροπής…
Με την κρίση να βαθαίνει, την ελπίδα να εξαφανίζεται στο «Πρώτη φορά Αριστερά», τα μνημόνια να συνεχίζονται και τη νεολαία να μαστίζεται από την ανεργία και τη δύσκολη φοιτητική καθημερινότητα, οφείλουμε να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους. Να μην αφήσουμε καμιά «Υπεύθυνη Δύναμη» να κάνει κουμάντο στον Φοιτητικό Σύλλογο αλλά ούτε και τη γραφειοκρατική Αριστερά να διασπά το Σύλλογο, να μην αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για τις σπουδές μας και την εργασιακή μας προοπτική!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ. ΤETΑΡTH 2/12 ΩΡΑ: 14.00 ΑΙΘ.108. 

Συζητάμε για: 
ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΜΜΜ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. 


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑ.Σ.Α Ε.Α.Α.ΑΚ
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: