Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Για ακόμα μια φόρα η εξεταστική περίοδος δεν ξεπερνά τις 12 μέρες, κάτι το οποίο πλέον τείνει να γίνει συνήθεια για τους φοιτητές του Παντείου. Ο ελάχιστος αυτός χρόνος δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών αλλά ούτε και στις υπάρχουσες υλικο-τεχνικές υποδομές του πανεπιστημίου. Τα διπλά μαθήματα, ο συνωστισμός στις αίθουσες και οι πολύωρες προφορικές εξετάσεις είναι κάποια από τα προβλήματα  που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι φοιτητές στη διάρκεια αυτού του συμπιεσμένου προγράμματος. Συνδυαστικά η έλλειψη καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού εντείνει την δυσκολία πραγματοποίησης των εξετάσεων με σωστό τρόπο.

Φυσικά η καθιέρωση αυτού του μοντέλου εξεταστικής και συνολικά η εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών εντάσσεται στα πλαίσια του νομοσχεδίου Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου , το οποίο προσπαθεί να επιβάλει μια νέα φοιτητική καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα στην οποία ο φοιτητής θα πηγαίνει από μάθημα σε μάθημα χωρίς να μπορεί να παρακολουθήσει την μεταστροφή που θα γίνεται και στο διοικητικό (απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων ,χρηματοδότηση) αλλά και στο εκπαιδευτικό κομμάτι(προγράμματα σπουδών, επαγγελματικά δικαιώματα).

Στην βάση της αναγκαιότητας που υπάρχει θεωρούμενο αναγκαίο ο Φοιτητικός Σύλλογος να συζητήσει για το συγκεκριμένο θέμα και να διεκδικήσει την αύξηση του χρόνου της εξεταστικής περιόδου στις τρείς εβδομάδες. Σε μια περίοδο που κανένας δεν φαίνεται να υπολογίζει  τους φοιτητές, μόνο οι δικοί μας αγώνες μπορούν να γίνουν αιχμή για να διεκδικήσουμε ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών και εξεταστικές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ.


ΑΝΑΣΑ ΕΑΑΚ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΑΡΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: