Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα, 3/12/2009, τρεις μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που αποτέλεσε την αφορμή για τη εξέγερση του περασμένου Δεκέμβρη, ο φόβος των πρυτανικών αρχών και του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» για ένα νέο ξέσπασμα κινητοποιήσεων τους οδηγεί σε πραξικοπηματικές πρακτικές. Ενώ ήταν προγραμματισμένη από το ΔΣ διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ Γ. Πραστάκος κλείδωσε το σχολή αιφνιδιαστικά το πρωί με τη δικαιολογία της έξαρσης της γρίπης! Φυσικά ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες για τη γρίπη φρόντισε να καλέσει τα ΜΑΤ να αποκλείσουν την σχολή.
Η απάντηση των φοιτητών και των φοιτητριών της ΑΣΟΕΕ απέναντι στην επί της ουσίας κατάλυση του ασύλου και παρεμπόδιση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου ήταν άμεση: συγκεντρώθηκαν έξω από τη Πύλη και απαιτούσαν να ανοίξει η σχολή και να γίνει η ΓΣ. Αφού κατάφεραν να ανοίξουν τη σχολή και άρχισαν να μπαίνουν μέσα, οι δυνάμεις της καταστολής, επιτέθηκαν βίαια στους φοιτητές που δεν πρόλαβαν να μπουν, αρκετοί τραυματίστηκαν ενώ τα δακρυγόνα έπεφταν βροχή.
Ως αποτέλεσμα, φοιτητές αποκλείστηκαν μέσα στη σχολή περικυκλωμένοι από ΜΑΤ, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν απ’ έξω επίσης περικυκλωμένοι από ΜΑΤ, δεχόμενοι απρόκλητες επιθέσεις και ξυλοκοπούμενοι. Οι πραίτορες δε δίστασαν να ασκήσουν βία ακόμη και σε βουλευτές που συγκεντρώθηκαν για συμπαράσταση, όπως ο Τ. Κουράκης.  Τελικά  μετά από αρκετές ώρες και αφού είχαν επιδοθεί σε πληθώρα αντεγκλήσεων, σπρωξιμάτων και ξυλοδαρμών εναντίον των συγκεντρωμένων φοιτητών, οι δυνάμεις καταστολής έφυγαν από το χώρο της ΑΣΟΕΕ που άνοιξε κανονικά για να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση.
Η Αριστερή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στο σύλλογο φοιτητών της ΑΣΟΕΕ και στον αγώνα για την υπεράσπιση ασύλου, των συλλογικών διαδικασιών και των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος. Δε θα επιτρέψουμε ούτε στις πρυτανικές αρχές, ούτε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε σε κανέναν άλλο να περιορίσει τους αγώνες μας, να καταστρατηγεί το άσυλο, δε θα τους επιτρέψουμε να «κλείσουν» τον Δεκέμβρη.
Ο περυσινός Δεκέμβρης ανέδειξε όλες τις αντιθέσεις της σημερινής κοινωνίας, αλλά και την αγανάκτηση και οργή του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Η απάντησή μας θα δοθεί στις συλλογικές διαδικασίες και στους δρόμους.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ,                                                         
 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Όλοι και όλες στους δρόμους:
Κυριακή 6 Δεκέμβρη στη 1:30 μ.μ. στα προπύλαια

Δευτέρα 7 Δεκέμβρη στις 12 μ.μ. στα προπύλαια
Αθήνα, 3/12/09


Δεν υπάρχουν σχόλια: