Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Οι αγώνες μας δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις στην 108 γεννιούνται συνειδήσεις


Κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου 4009 για την παιδεία, μέσω των εκλογών για την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης, βρίσκει απέναντί της την ισχυρή  αντίσταση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι ακυρώνουν, μετά από αγωνιστικές αποφάσεις στις συνελεύσεις των συλλόγων τους, τις διαδικασίες αυτές σε μια σειρά Ιδρυμάτων.

Μπλοκάρισμα των εκλογών στο ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Πάτρας μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις, διαδοχικές αναβολές σε πλήθος άλλων ιδρυμάτων, εκλογές με την παρουσία εισαγγελέα και αστυνομίας στο ΤΕΙ Λαμίας, όπου έγιναν και 4 προσαγωγές. Το κλίμα δεν τους σηκώνει και φαίνεται στη μια σχολή μετά την άλλη. Η Υπουργός Παιδείας, ενός κόμματος του 8%, κατηγορεί ως μειοψηφίες όσους αντιστέκονται και προαναγγέλλει εκλογές μέσω e-mail.

Κάποιοι στο Υπουργείο φαίνεται έχουν αρχίσει να φοβούνται και πολύ καλά κάνουν.

Ήδη στο Πάντειο, έχουμε πετύχει την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας τρεις φορές.
Στις 14 Μάρτη, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, θα μας βρουν απέναντί τους, γιατί στο δικό μας Πανεπιστήμιο δεν χωράει ένα Συμβούλιο με μάνατζερ και λογική αγοράς.

Σύσσωμη η Πανεπιστημιακή κοινότητα, με αγωνιστικές αποφάσεις και καταλήψεις ήδη από τον Αύγουστο, έδειξε ξεκάθαρα την αντίθεσή της.

Τα αγωνιζόμενα κομμάτια του Παντείου, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης, που δέχεται με τον νόμο Διαμαντοπούλου ένα ακόμη χτύπημα στην τσέπη και την σκέψη της, έχουν το δίκιο και το χρέος να μπλοκάρουν την εφαρμογή του.

Αναχώματα δεν χωράνε και δεν μας φοβίζουν.

Καταγγέλλουμε την στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που διαλαλεί προς κάθε κατεύθυνση την αντίθεσή της στο νόμο ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει με πλήρως αντιδημοκρατικό τρόπο και εκμεταλλευόμενη την αυτοδυναμία της, την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης.






Καλούμε όλους και όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Παντείου  να υπογράψουν και να συμμετάσχουν την Δευτέρα 12/3 στην αίθουσα 108 στη Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για την οργάνωση της δράσης μας. 

         
                        






Δεν υπάρχουν σχόλια: