Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ


Την Τετάρτη 21/3 αναβλήθηκαν μετά από τη μαζικότατη παρέμβαση της Πανεπιστημιακής κοινότητας, οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Πάντειο. Φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι βρέθηκαν στο Πάντειο από νωρίς, φώναξαν συνθήματα και εμπόδισαν ειρηνικά τη διεξαγωγή των εκλογών δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην απαξίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Λίγο αργότερα η σύγκλητος ανακοίνωσε ότι οι εκλογές δεν μπορούν να διεξαχθούν «για αντικειμενικούς λόγους» αποσιωπώντας ότι οι εκλογές ματαιώθηκαν μετά την παρέμβασή μας.

Στο πλευρό μας στάθηκε και η τοπική κοινωνία αναρτώντας πανό της λαϊκής συνέλευσης Καλλιθέας, αποδεικνύοντας έτσι, ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν αφορά μόνο τους φοιτητές αλλά αφορά και την κοινωνία ευρύτερα, καθώς η δημόσια παιδεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό. Στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής και καθώς οι κοινωνικές παροχές περικόπτονται η μία μετά την άλλη, δεν θα μπορούσε να μην μπει και η παιδεία στο στόχαστρο.

Τα συμβούλια διοίκησης είναι το νέο διοικητικό όργανο του Πανεπιστημίου που κλειδώνει στην ουσία την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου ο οποίος εισάγει τις επιχειρήσεις σε αυτό, διαλύει τα πτυχία μας, επιβάλλει δίδακτρα, διακόπτει την παροχή δωρεάν συγγραμμάτων, σίτισης και στέγασης και εντατικοποιεί (με την εφαρμογή του ορίου φοίτησης- ν+2)  τις σπουδές μας.

Ήδη σε όποιο ίδρυμα επιχειρήθηκαν οι εκλογές του Συμβουλίου Διοίκησης έχουν μπλοκαριστεί, ενώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα πανεπιστήμια Κρήτης και Πατρών παραιτήθηκαν, μετά τις ανάλογες κινητοποιήσεις, τα μέλη των οργανωτικών επιτροπών. 

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποθηκεύσει το μέλλον μας!
Θα είμαστε εδώ όπως την 21η  Μαρτίου έτσι και κάθε φορά που θα ξαναεπιχειρήσουν να εφαρμόσουν αυτόν τον αντιδημοκρατικό νόμο μέσω των εκλογών του Συμβουλίου Διοίκησης!

Το μέλλον του δημόσιου Πανεπιστημίου είναι στα χέρια μας. 
 Οφείλουμε να το υπερασπιστούμε!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: