Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας

Χτες, 10 Οκτώβρη, στη ‘’Συνάντηση για την εργασία, τη δημοκρατία και την ειρήνη’’, η οποία οργανώθηκε από διάφορες ενώσεις, συνδικάτα και οργανώσεις, σημειώθηκε βομβιστική επίθεση. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από διάφορες πόλεις της επικράτειας, ενάντια στη πολιτική του πολέμου, ενάντια στη κερδοσκοπία του πολέμου διάφορων κέντρων εξουσίας. Χτες, οι βόμβες που εξερράγησαν, δολοφόνησαν ανθρώπους που ήθελαν ειρήνη, ζωή και ελευθέρια ενάντια στο πόλεμο.
Αυτή η έκρηξη, στην οποία σύμφωνα με επίσημες πηγές μέχρι στιγμής υπάρχουν 95 νεκροί και περισσότεροι από 240 τραυματίες, είναι μια αντανάκλαση της αιματοβαμμένης απληστίας της  εξουσίας . 
Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του έχοντας τον απόλυτο έλεγχο κράτους, αστυνομίας, στρατού και μυστικών υπηρεσιών, ενώ δεν διστάζουν να συνεργούν και με το παρακράτος , προσπαθούν να πνίξουν κάθε φωνή δημοκρατίας σε μια Τουρκία που συνεχώς αλλάζει. Εδώ και καιρό στη Τουρκία και το Κουρδιστάν όλες οι αριστερές και κουρδικές οργανώσεις, συνδικάτα και δημοκρατικοί φορείς ανακοίνωναν συνεχώς ότι ο Ερντογάν  και η κυβέρνηση του πραγματοποιεί επιθέσεις για να εξασφαλίσει εκλογές με τρομοκρατία και αίμα. Η χτεσινή δολοφονία δείχνει ότι δεν διστάζουν να μετατρέψουν σε λίμνη αίματος τη Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας έχει ανάγκη την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας. Καλούμε όλες και όλους στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 12/10 στις 6:30 μμ στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: