Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Όταν τρώμε ξύλο για την προστασία μας και μας φρουρούν από την ελευθερία μας...

«Δεν θέλουμε καμία γειτονιά της Αθήνας να βρίσκεται υπό κατοχή» δήλωσε ο Υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη Μ.Χρυσοχοίδης το βράδυ που ειδικές δυνάμεις ΜΑΤ είχαν εισβάλει βίαια στην γειτονιά των Εξαρχείων και είχαν προσαγάγει γύρω στα 80 ανυποψίαστους πολίτες, προφανως χωρίς συγκεκριμένο κατηγορητήριο πέραν του ότι έπιναν ένα ποτό σε κάποιο μπαρ. Από την επόμενη ακριβώς ημέρα περίπου 300 αστυνομικοί μέλη των ΜΑΤ και ομάδας Δέλτα καθώς και πάνω απο 100-σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου- αστυνομικοί με πολιτικά (ασφαλίτες) έχουν κατασκηνώσει στην κυριολεξία στα Εξάρχεια μέχρι και σήμερα.

Και εμείς αναρωτιόμαστε το εξής: Πότε είναι πιο ασφαλής περιοχή τα Εξάρχεια? Όταν σφίζουν από ζωή, νεολαία, παρέες που γεμίζουν τα καφέ, κυριακάτικα πρωινά που οι κάτοικοι της περιοχής γιορτάζουν με μουσική και φαγητό ενώ τα παιδιά παίζουν ξέγνοιαστα στο παρκάκι της οδού Ναυαρίνου... Όταν τα Εξάρχεια είναι κέντρο πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης και στέγης εδω και δεκαετίες για καλλιτέχνες... Ή όταν οι ίδιοι δρόμοι μυρίζουν δακρυγόνο, άντρες των ΜΑΤ ξεφτελίζουν περαστικούς αναγκάζοντας τους να κάθονται στα γόνατα με τα χέρια ψηλά, άντρες της ομάδας Δέλτα μπουκάρουν σε βιβλιοκαφετέριες, τραμπουκίζουν και εν τέλει προσαγάγουν κόσμο και γενικά βρίσκονται όλο το 24ώρο σε κάθε γωνία, κυριολεκτικά να μοιάζουν να μας φρουρούν από την ίδια μας την ελευθερία...

Σκήνες χούντας θυμίζει η Αθήνα τους τελευταιους μήνες... Με το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να ντυσει ιδεολογικά τα νέα κατασταλτικα μέτρα με την γνωστή μέθοδο της ενεργοποίησης των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Ως πότε ο κόσμος θα κάθεται φοβισμένος μη τυχόν τον συλλάβουν και περάσει το βράδυ του στην ΓΑΔΑ...; Ως πότε θα γκετοποιούνται ολόκληρες γειτονίες στο κεντρο της Αθήνα απο εκατοντάδες Αστυνομικούς στο όνομα της προστασίας μας...; Ως πότε θα κρατάμε την αναπνοή μας για να μην έχουμε νέο θύμα από αστυνομική βία; Κουμής, Κανελλοπούλου, Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος...Φτάνει.

« Πέρα από το γεγονός ότι οι κινήσεις αυτές προσβάλλουν την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου, σε τελική ανάλυση ακυρώνουν τη συλλογική προσπάθεια αλλαγής των όρων της καθημερινής μας ζωής με ένα κλίμα αποδιοργάνωσης και εκφοβισμού που καλλιεργούν. Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα ότι οι αστυνομικές δυνάμεις καμία υπηρεσία δεν προσφέρουν στους πολίτες των Εξαρχείων όταν καλούνται να επέμβουν για καθημερινές κλοπές,για παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή όταν γίνονται καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών, επικαλούμενες το «άβατο» το οποίο πολύ εύκολα προσπερνούν όταν κατεβαίνουν ως κομάντο σε «θεαματικές ενέργειες» που (συν)ταράσσουν τη ζωή της γειτονιάς.»

-Απόσπασμα από πρόσφατη ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων εξαρχείων-


ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΚΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΣ...

... ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

POly kalo keimeno..poios to egrapse?
Marios