Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73

Ο σύλλογος φοιτητών-τριών Παντείου είχε προγραμματίσει γενική συνέλευση, ενόψει της επετείου του πολυτεχνείου, την Παρασκευή 13/11. Ο πρύτανης της σχολής, Τσίρης κάτω από τις εντολές του υπουργείου (όπως μας είπε, μην ξεκαθαρίζοντας όμως αν εννοεί το υπουργείο παιδείας ή «προστασίας του πολίτη»), αποφάσισε να κλείσει την σχολή ακυρώνοντας όλα τα μαθήματα και ουσιαστικά απαγορεύοντας την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης.

Για ποια δημοκρατία μας μιλάνε και για ποια αυτονομία του πανεπιστημίου όταν οι αποφάσεις του πρύτανη εφαρμόζονται από την αστυνομία;
Από τα ξημερώματα της Παρασκευής το Πάντειο ήταν περικυκλωμένο από τις αστυνομικές δυνάμεις. Δουλειά τους να μην αφήσουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να μπουν στη σχολή. Μέχρι περίπου τις 10.30 το πρωί παρέμειναν γύρω από το Πάντειο διώχνοντας τον κόσμο.

Ο Τσίρης με την βοήθεια τον κυβερνητικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ προσπαθεί να εφαρμόσει το δόγμα Χρυσοχοϊδη μέσα στο πανεπιστήμιο με τον πιο ωμό τρόπο.
Δείχνουν τρομοκρατημένοι μπροστά στο ενδεχόμενο κινητοποίησης του φοιτητικού κόσμου και γι’ αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να το καταστείλουν και να παρακωλύσουν κάθε πολιτική διαδικασία.

36 χρόνια μετά την έφοδο του τανκ στο πολυτεχνείο η καταστολή είναι ίδια. Τότε με το στρατό της δικτατορίας, τώρα με την αστυνομία της δημοκρατίας
Η καταστολή δεν θα μείνει αναπάντητη. Καταλαμβάνουμε την πρυτανεία του Παντείου καταδεικνύοντας τις ευθύνες του πρύτανη και την αγαστή συνεργασία του με την αστυνομία.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

Όλοι-ες οι φοιτητές-τριες την Παρασκευή 20/11 στη 13.00 στην αίθουσα Σ.Κ. 1 για Γενική Συνέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: