Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΗ 19.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  
 Η ιστορία για τον Μάριο έχει ως εξής: Στη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 11 Μάρτη ο 27χρονος προαναφερθείς  συνελήφθη στην Πανεπιστημίου στο ύψος των Προπυλαίων  από δυνάμεις των ΜΑΤ, με τις κατηγορίες σκόπιμης σωματικής βλάβης, ρίψης και κατοχής μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και για κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου του (με τον γνωστό “κουκουλονόμο”). Μετά από αυτές τις κατηγορίες που κατέθεσαν 2 αστυνομικοί  ο Μάριος κρατήθηκε 5 βράδια στη Γ.Α.Δ.Α. και ύστερα κρίθηκε προφυλακιστέος και κατέληξε στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
   
Η πραγματικότητα όμως τώρα όπως φαίνεται από αδιάψευστα στοιχεία οπτικοακουστικού υλικού από την στιγμή της σύλληψης είναι διαφορετική. Στις φωτογραφίες  ο Μάριος Ζέρβας φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν έχει καλυμμένο το πρόσωπό του και δεν κρατά ή πετά καμιά μολότοφ. Στο σακίδιό του όπως κατέθεσε είχε μόνο ένα σκουφάκι και γυαλιά κολύμβησης και ένα μπουρνούζι που είναι ότι χρειάζεται καθημερινά, καθώς εργάζεται σαν δάσκαλος κολύμβησης  “νηπίων’’.

Η συγκεκριμένη συνταγή καταστολής είναι παλιά και όλοι θυμόμαστε τα πράσσινα παπούτσια τη ζαρντινιέρα και την πυτζάμα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: αν απεργείς , διαδηλώνεις και αντιστέκεσαι , κινδυνεύεις να βρεθείς δαρμένος, στο τμήμα ή ακόμα και στη φυλακή. Επομένως τώρα που έχουμε τα νέα μέτρα θα πρέπει μάλλον να φοβόμαστε να κατεβούμε στους δρόμους…η απάντηση είναι μία: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!!!

 Ήδη έχουν υπάρξει κινήσεις αλληλεγγύης με δεκάδες πανό, σπρέι, αυτοκόλλητα, ψηφίσματα από σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, υπογραφές βουλευτών. Η μάχη για την απελευθέρωση του Μάριου συνεχίζεται! Κάτω τα χέρια από τους κοινωνικούς αγώνες.

- Να καταργηθεί ο κουκουλονόμος
- Να σταματήσουν οι μαζικές συλλήψεις και η καταστολή
- Κάτω τα χέρια από το άσυλο
- Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους  


Δεν υπάρχουν σχόλια: