Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΝΕΟΛΑΙΑ vs ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ.

Τις τελευταίες εβδομάδες και υπό το φόντο της πιο σκληρής και ανελέητης επίθεσης της ελληνικής κυβέρνησης και των συμμάχων της σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ελληνικός λαός αγανακτώντας να σηκώσει το βάρος μίας κρίσης που δεν δημιούργησε, ξεσηκώθηκε, πλημμύρισε τις πλατείες και τους δρόμους και απέδειξε πως η αγωνιστική διαθεσιμότητα δεν στερεύει και δεν υποτάσσεται σε λογικές συναίνεσης.

Έννοιες όπως δημοκρατία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, ελευθερία νοηματοδοτήθηκαν εκ νέου από τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που σήκωσαν με αξιοπρέπεια το κεφάλι τους ενάντια στο μνημόνιο και την κυβέρνηση.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους πρόθυμους συμμάχους της, προβλέπει νέους φόρους στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, εκ νέου μείωση μισθών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ( ΔΕΗ, λιμάνια, ΔΕΚΟ, μέχρι και παραλίες) ακόμα και κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών (πχ ΟΠΑΠ με κέρδη εως και 4 δις το χρόνο) καθώς και διάλυση των εναπομείναντων εργασιακών δικαιωμάτων.

Η απάντηση εκ μέρους των εργαζομένων είναι η 48ωρη απεργία της Τρίτης 28 και Τετάρτης 29 Ιουνίου.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε όλοι και όλες το παρών διεκδικώντας να μην κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει ταφόπλακα σε όλα τα εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα.

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ!


ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ 
        αυτόνομη δημιουργία για το Πάντειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: