Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μεγαλειώδεις οι απεργιακές διαδηλώσεις της 19ης Οκτώβρη.


Πάνω από 1 εκατομμύριο στους δρόμους. Στις 9.30 στο Σύνταγμα το αυριανό ραντεβού

Με καθολικό αίτημα να φύγει η κυβέρνηση, ένα εκατομμύριο διαδηλωτές σε όλη τη χώρα έδωσαν το παρόν στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στην Αθήνα, λόγω της μαζικότητας, οι διαδηλωτές χωρίστηκαν σε τρεις διαφορετικές πορείες, που προχωρούσαν παράλληλα προς το Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας και Πατησίων ως το Πεδίον του Άρεως πλημμύριζαν από διαδηλωτές, ενώ ήδη η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι. Τεράστια ήταν τα μπλοκ των καθηγητών, των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και των οδηγών ταξί, ενώ στο δρόμο βρέθηκαν και μπλοκ κρεοπωλών αλλά και μεσιτών. Η σημερινή διαδήλωση ξεπέρασε σε μέγεθος την πορεία της 5ης Μάη 2010, με έμπειρους παρατηρητές να κάνουν λόγο για 500.000 διαδηλωτές.

Πλήθος διαδηλωτών κατέκλυσε και τους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας. Τουλάχιστον 50.000 διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών έλαβαν χώρα σε Πάτρα, Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πάρο, Λειβαδιά, Ηράκλειο, Χίο, Καλαμάτα, Γιάννενα, Πρέβεζα, Ρέθυμνο και Σέρρες. 


RedNoteBook 



Δεν υπάρχουν σχόλια: