Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πλαίσιο Αριστερής Ενότητας για τη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Παντείου 14/11


Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει μια πρωτοφανή επίθεση σε εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα, εφαρμόζοντας αλλεπάληλλα μέτρα λιτότητας και αφουγκραζόμενη -μόνο- τις ανάγκες των αγορών με τελικό στόχο την υποβάθμιση, την υποτίμηση και τη διάλυση της κοινωνίας. Αυτή η εδώ και καιρό απονομιμοποιημένη κυβέρνηση κάτω από τις μεγάλες πιέσεις που δέχτηκε από την ισχυρή κοινωνική αντίδραση επέλεξε το δρόμο της συναίνεσης και το πρόταγμα της «εθνικής σωτηρίας» ως έσχατο μέσο για να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό αποδεικνύει ότι το αστικό μπλοκ εξουσίας, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωσή του, είναι πρόθυμο να αφήσει στην άκρη τις προσχηματικές του διαφωνίες και να συσπειρωθεί σε έναν και μοναδικό πόλο. 38 χρόνια μετά από τον αντιδικτατωρικό αγώνα, μια νέα «εθνική ενότητα», προσπαθώντας να πετύχει μεγαλύτερη αποδοχή, φέρνει στην εξουσία από τραπεζίτες και ψυχρούς τεχνοκράτες μεχρι ακροδεξιούς πατριώτες και φιλοχουντικούς. Αυτή η προσχηματική «εθνική ενότητα» δεν επιλέχτηκε από την κοινωνία, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια προσωρινή λύση εκτόνωσης και εξομάλυνσης, δε χωράει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλα τα πληττώμενα κομμάτια της κοινωνίας που συμπιέζονται και οδηγούνται στην επισφάλεια, την αβεβαιότητα και την εξόντωση.
Όπως τότε έτσι και τώρα, τα αιτήματα του αγωνιζόμενου λαού στο Πολυτεχνείο γίνονται αιτήματα και της δικιάς μας γενιάς αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.Να αγωνιστούμε για:
  • ΨΩΜΙ: Ενάντια στην οικονομική πολιτική που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε προφασιζόμενη θετικά αποτελέσματα με απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, εργασιακή εφεδρεία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, συνεχόμενες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλεπάλληλη και βαριά φορολόγηση των ασθενέστερων τμημάτων της κοινωνίας, χαράτσια και έκτακτες εισφορές που οδηγούν την κοινωνία σε διάλυση και ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.Η αύξηση του κόστους ζωής την ώρα που τα εισοδήματα μικραίνουν, η ανεργία συνολικά στο 18,4% και στο 45% για τις ηλικίες 18-25 ενώ χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν, οι επικείμενες συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις στους κλάδους της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης αποδεικνύουν ότι η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί στις εξοντωτικές πολιτικές και να διεκδικήσει το δικαίωμά της στο ψωμί, σε μία ζωή με αξιοπρέπεια.

  • ΠΑΙΔΕΙΑ: Η συνολική επίθεση που επιχειρείται απένατι στο κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά με απειλές για συγχωνεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις εργαζομένων δεν θα μπορούσε να αφήσει απ’ έξω την παιδεία και το πανεπιστήμιο. Ο νόμος Διαμαντοπούλου στοχεύει στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με εισαγωγή διδάκτρων, καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, εισαγωγή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα πανεπιστήμια, ενταντικοποίηση των σπουδών και σχέδια για επανακατάρτιση των πτυχιούχων καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους δημιουργώντας ευέλικτους εργαζόμενους για τη νέα, επισφαλή αγορά εργασίας. Τα σχολεία χωρίς βιβλία, η σταδιακή εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης , η σκληρή υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων(το Πάντειο φέτος θα χρηματοδοτηθεί με μόλις το 25% του περσινού κονδυλίου- 1 εκατ. αντι για 4εκατ.), η αυταρχικοποίηση και η ενταντικοποίηση των σπουδών σε μία περίοδο που η εργαζόμενοι νέοι πληθαίνουν, τα πτυχία-εισητήρια στην ανεργία δείχνουν ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δε χωράει στη νέα τύπου εκπαίδευση.

  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Ενάντια στην κρατική καταστολή – το τελευταίο ανάχωμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ξοφλημένου πολιτικού συστήματος- που μετράει εκατοντάδες τραυματίες στις κινητοποιήσεις τις 29 και 30 Ιούνη αλλά και έναν νεκρό στη διήμερη απεργιακή κινητοποίηση του Οκτωβρίου. Ενάντια στη δουλική στάση της κυβέρνησης (παλιάς και νέας) απέναντι στις επιταγές του ΔΝΤ και της Τρόϊκα που θέτει τη χώρα υπό καθεστώς κηδεμονίας. Ενάντια στην εποπτεία της Τρόϊκα που παρεμβαίνει σε πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις καθορίζοντας τα μέτρα λιτότητας και καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας. Ενάντια στη συνεχή προπαγάνδα και τρομοκρατία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται το πολιτικό σύστημα προωθώντας την εξομάλυνση, την ηρεμία και ενοχοποιώντας τον κόσμο.

Ενάντια λοιπόν σε όσους αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, η κοινωνία και ο λαός αντιστέκονται. Από το κίνημα των πλατειών με το σύνθημα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μέχρι το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ τα χαράτσια, τις καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων κτηρίων, τη 48ωρή απεργία(τη μεγαλύτερη μετά τη μεταπολίτευση) και το ξέασπασμα της 28ης Οκτωβρίου η κοινωνία αντιστέκεται και αντιδρά. Αντίστοιχα και το φοιτητικό κίνημα δίνοντας άμεση απάντηση στο νόμο-πλαίσιο Διαμαντοπούλου στην αρχή της χρονιάς, ανέστειλε την εφαρμογή του και ανάγκασε το υπουργείο Παιδείας να ψάχνει «συνεργάτες» μέσα στα πανεπιστήμια.

Το πρωτοφανές αυτό ξέσπασμα οργής και αντίστασης του λαού δε θα σταματήσει μπροστά σε κυβερνήσεις «εθνικής ενότητας» και «σωτηρίας». Ξέρουμε καλά ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι μεταβατική, αλλά μια ακόμα μνημονιακή κυβέρνηση που θα συνεχίσει το έργο της προηγούμενης, τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.
Φέτος, η 17η Νοέμβρη δεν είναι απλά μια επέτειος ούτε περίοδος φοιτητικών κινητοποιήσεων, αλλά η ημέρα που ο λαός πρέπει να βγει ξανά στους δρόμους απαιτώντας ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, απαιτώντας να φύγει οποιαδήποτε κυβέρνηση εφαρμόσει αυτή την πολιτική, απαιτώντας να μην περάσει κανένα νέο μέτρο λιτότητας.


ΚΑΛΟΥΜΕ :
  • Σε 3ήμερη κατάληψη της σχολής την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 15-17/11.
  • Φοιτητές/τριες, εργαζόμενους/μενες, ανέργους/ες, νεολαία και όλα τα πληττώμενα στρώματα της κοινωνίας να συμμετάσχουν στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην κινητοποίηση της 17ης νοεμβρίου.

 
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: