Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!


Κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου 4009 για την παιδεία, μέσω των εκλογών για την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης, βρίσκει απέναντί της την ισχυρή  αντίσταση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι ακυρώνουν, μετά από αγωνιστικές αποφάσεις στις συνελεύσεις των συλλόγων τους, τις διαδικασίες αυτές σε μια σειρά Ιδρυμάτων.

Μπλοκάρισμα των εκλογών στο ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Πάτρας μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις, διαδοχικές αναβολές σε πλήθος άλλων ιδρυμάτων, εκλογές με την παρουσία εισαγγελέα και αστυνομίας στο ΤΕΙ Λαμίας, όπου έγιναν και 4 προσαγωγές. Το κλίμα δεν τους σηκώνει και φαίνεται στη μια σχολή μετά την άλλη. Η Υπουργός Παιδείας, ενός κόμματος του 8%, κατηγορεί ως μειοψηφίες όσους αντιστέκονται και προαναγγέλλει εκλογές μέσω e-mail.
Κάποιοι στο Υπουργείο φαίνεται έχουν αρχίσει να φοβούνται και πολύ καλά κάνουν.

Ήδη στο Πάντειο, έχουμε πετύχει την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας τρεις φορές.
Στις 14 Μάρτη, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, θα μας βρουν απέναντί τους, γιατί στο δικό μας Πανεπιστήμιο δεν χωράει ένα Συμβούλιο με μάνατζερ και λογική αγοράς.
Σύσσωμη η Πανεπιστημιακή κοινότητα, με αγωνιστικές αποφάσεις και καταλήψεις ήδη από τον Αύγουστο, έδειξε ξεκάθαρα την αντίθεσή της.

Τα αγωνιζόμενα κομμάτια του Παντείου, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης, που δέχεται με τον νόμο Διαμαντοπούλου ένα ακόμη χτύπημα στην τσέπη και την σκέψη της, έχουν το δίκιο και το χρέος να μπλοκάρουν την εφαρμογή του.


Για την οργάνωση του αγώνα σε κοινή βάση με καθηγητές/τριες και εργαζόμενους/ες καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να συμμετάσχει στην Πρωτοβουλία φοιτητών,καθηγητών,εργαζομένων Παντείου.
                                        Συμμετέχουμε στην:     
                                

Δεν υπάρχουν σχόλια: