Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Την αναστολή κάθε δραστηριότητάς του αποφάσισε το ΤΕΙ Αθηνών, την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Μαΐου, υλοποιώντας απόφαση της Συνέλευσης του Ιδρύματος. Παράλληλα, προσανατολίζεται να μη δεχτεί μετεγγραφόμενους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2012- 2013, καθώς θα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες του.

Στην επιστολή που έστειλε το Ίδρυμα στην υπουργό Παιδείας, Αγγελική- Ευφροσύνη Κιάου, αναφέρεται ότι «στην υπ΄ αρ. πρωτ. 23734/ΙΒ/06-03-2012 απόφαση του υπουργείου, η οποία αφορούσε στον καθορισμό της ετήσιας επιχορήγησης των ΤΕΙ της χώρας, ο συνολικός προϋπολογισμός του ιδρύματός μας, για το οικονομικό έτος 2012, συμπεριλαμβανόμενης της σίτισης, ανήλθε σε 15.350.000 ευρώ, δηλαδή μειώθηκε κατά 50% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου, η Τράπεζα της Ελλάδος, με τα αποθεματικά του Ιδρύματος, αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία, στις 12 Μαρτίου, υπέστησαν "κούρεμα" κατά 68%, με συνέπεια, σήμερα, η ονομαστική τους αξία να ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ».


Το ΤΕΙ επισημαίνει ότι, παρά τις επανειλημμένες προφορικές δεσμεύσεις του τέως υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη για άμεση διευθέτηση του θέματος, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, με συνέπεια το ΤΕΙ Αθήνας, ένα από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με 28.000 φοιτητές και 37 τμήματα όλων των ειδικοτήτων, να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

Πηγή:left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: