Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Όχι στη Βουλή, τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές μας


Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί σε κινητοποίηση την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 9 π.μ., στο Β Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως). Δικάζεται ο – για 48 ώρες – βουλευτής και υπεύθυνος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, για συνδρομή σε μαχαίρωμα, ξυλοδαρμό και ληστεία. Η επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή που δεν ταίριαζε με τα άρια πρότυπα των νεοναζί, είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007, λίγες μέρες πριν από την “Γιορτή Νεολαίας” της Χρυσής Αυγής. Το αυτοκίνητο του Κασιδιάρη αναγνωρίστηκε από τις πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.
• Απαιτούμε να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης.
• Ποτέ ξανά νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
• Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης.
Η εκλογή Χρυσαυγιτών στη Βουλή, χρειάζεται να σημάνει αντιφασιστικό συναγερμό. Οι νεοναζί εκμεταλλεύονται τη ρατσιστική υστερία μεγάλου τμήματος του πολιτικού και μιντιακού συστήματος για να παραστήσουν τους “αντισυστημικούς πατριώτες” σε διευρυμένα ακροατήρια. Όμως εκτός από τον σκληρό τους πυρήνα που διαπράττει δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε όσους τολμούν να έχουν αντίθετη άποψη, η πλειοψηφία ακόμα και των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής αγνοεί το ποιόν της συμμορίας. Ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστούν σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά.
Καλούμε τα κόμματα που στήριξαν τους αγώνες του λαού τα προηγούμενα χρόνια, τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και κάθε προοδευτικό φορέα, να μην ανεχθούν τη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέσω των ΜΜΕ. Να ξεσκεπάσουμε τον εγκληματικό χαρακτήρα των νεοναζί. Να αναδείξουμε το παρακρατικό τους πρόσωπο.
Καλούμε τις αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, συνδικαλιστικές και αυτοδιοικητικές συλλογικότητες να αποκρούσουμε από κοινού την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της «σκούπας», του δημόσιου ευτελισμού και διαπόμπευσης τοξικοεξαρτημένων, οροθετικών, εξαθλιωμένων θυμάτων του μνημονίου που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. Να καταδικάσουμε την κρατική βία και την καταστολή που τρέφουν το ναζιστικό δηλητήριο. Να σταματήσουμε τη διευρυνόμενη ανοιχτή συνεργασία των Χρυσαυγιτών με την Αστυνομία.
Καλούμε τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, να ενεργοποιήσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις απέναντι στο σκοταδισμό κάθε είδους σύγχρονου “Καιάδα”.
Aντιφασιστική Πρωτοβουλία “Ποτέ Ξανά”

Δεν υπάρχουν σχόλια: