Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Η περιστολή των δικαιωμάτων και η σκληρή λιτότητα που βιώνουμε όλες και όλοι τα τελευταία δυόμιση χρόνια από την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης-ΔΝΤ οδηγεί σε όλο και πιο βαθιά κοινωνική εξαθλίωση και ανθρωπιστική κρίση.
Η δυναμική απάντηση της κοινωνίας μέσα από απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις δείχνει το δρόμο της αντίστασης, του αγώνα, της αλληλεγγύης με στόχο τη συνολική ανατροπή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγαλειώδης συγκέντρωση της 9ης Οκτώβρη η οποία αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση με έντονη καταστολή και τρομοκρατία. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων στη λεγόμενη ‘’κόκκινη ζώνη’’ βασίζεται σε διάταγμα που καμία κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να εφαρμόσει από τη Χούντα!
Σε αυτήν την κατεύθυνση η επίθεση επεκτείνεται και στο χώρο του Πανεπιστημίου μέσα από το νόμο Διαμαντοπούλου όπως διαμορφώνεται και μετά τις προσχηματικές αλλαγές του Αρβανιτόπουλου. Ο νόμος αυτός καταργεί τις φοιτητικές παροχές (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα), διαλύει τα πτυχία, καταργεί και συγχωνεύει σχολές και τμήματα και καταλύει τη δημοκρατία στους συλλόγους, ενώ ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή διδάκτρων.
Αυτή η σειρά των αλλαγών εφαρμόζεται μέσα από τα Συμβούλια Διοίκησης. Ένα όργανο αποτελούμενο από εξωπανεπιστημιακούς, πανεπιστημιακούς και μόλις έναν φοιτητή, το οποίο καταργεί το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου, λαμβάνει αυθαίρετα αποφάσεις για λειτουργίες και χρηματοδότηση και εισάγει την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Πέρυσι καταφέραμε εμποδίζοντας τη διαδικασία της συγκρότησης των Συμβουλίων Διοίκησης, να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του νόμου και τις καταστροφικές μεταρρυθμίσεις.
Η υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν Πανεπιστημίου είναι καθήκον όλων μας!
Καλούμε την Τετάρτη 17/10 σε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου που αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων των φοιτητών ούτως ώστε να πάρουμε αγωνιστική απόφαση για την ημέρα των εκλογών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Πάντειο (22/10).
Επίσης, καλούμε όλους/-ες τους/τις φοιτητές/-τριες σε συμμετοχή στη γενική απεργία στις 18 Οκτωβρίου.  
                              Παντείου 


Δεν υπάρχουν σχόλια: