Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!-Ανακοίνωση της ΑΡΕΝ Ιατρικής για την επίθεση φασιστών εις βάρος φοιτητών


Όταν φέρνει φασίστες στη σχολή η Νέα Προοπτική

Την Τετάρτη 3/10 στις 17:30 διακόπηκε η γενική συνέλευση του ΣΦΙΑ λίγο πριν ολοκληρωθεί. Ο λόγος; Ομάδα φασιστών με εμφάνιση νεοναζί μαζί με στέλεχος της Νέας Προοπτικής «έκοβαν βόλτες» στο προαύλιο της σχολής τρομοκρατώντας φοιτητές, εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις-ανθρωποκυνηγητά με εμφανή στόχευση να εισέλθουν στο ΝΑΒΟ. Οι φοιτητές που βρίσκονταν στη διαδικασία κατέβηκαν στο προαύλιο για να υπερασπιστούν τη διαδικασία της γενικής συνέλευσης και έδιωξαν τους φασίστες από τη σχολή.

Μερικά πράγματα για τη Νέα Προοπτική που ίσως κάποιοι δεν γνωρίζουν:
Η Νέα Προοπτική εδώ και χρόνια έχει σχέσεις με τη φασιστική κυπριακή οργάνωση ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ η οποία μετέχει στις φοιτητικές εκλογές των Κυπρίων και με τον ευρύτερο χώρο του νεοφασισμού στην Ελλάδα, ο οποίος εκφράζεται κυρίως από τη Χρυσή Αυγή. Βέβαια αυτό επέλεγε να το κρατάει κρυφό από το ΣΦΙΑ  στον οποίο παρουσίαζε το προσωπείο της «ανεξαρτησίας».

Κανένας  φασίστας μέσα στις σχολές!
Μετά τις εθνικές εκλογές οι φασιστικές επιθέσεις έγιναν καθημερινότητα σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, αποδεικνύοντας τα αποτελέσματα της εισόδου της Χρυσής Αυγής στη βουλή. Το αντιφασιστικό κίνημα από την αρχή είχε τονίσει ότι μετά το μετανάστη σειρά θα έχει ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο απεργός και γενικότερα όποιος αγωνίζεται. Αυτό που έγινε στην Ιατρική δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό αλλά η προσπάθεια του φασισμού να παρεισφρήσει στους φοιτητικούς συλλόγους, να αποκτήσει συνδικαλιστική έκφραση  και να στρατολογήσει νεοναζιστές από το πανεπιστήμιο. Και επέλεξε την Ιατρική γιατί θεώρησε ότι το 30% των συμφοιτητών που ψήφισε τη Νέα Προοπτική στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές αποτελεί πρόσφορο έδαφος.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι χρέος του καθενός και της καθεμιάς μας!
Ο αντιφασιστικός αγώνας ξεκινάει από το να πείσεις  το διπλανό σου που ψήφισε Χρυσή Αυγή ότι δεν είναι δύναμη κατά του συστήματος γιατί εκτός από όλα τα άλλα ψήφισε το ξεπούλημα της ΑΤΕ, τις φοροαπαλλαγές στις ΠΑΕ και αρνήθηκε την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο.  Αντιφασιστικός αγώνας είναι να πείσεις το διπλανό σου ότι για την κατάντια του δε φταίει πάντα ο πιο αδύναμος. Αντιφασιστικός αγώνας  είναι να προασπίζεσαι τη δυνατότητα του «μη Άρειου»  να κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς να φοβάται. Αντιφασιστικός αγώνας είναι να προασπίζεσαι το δικαίωμά σου να κάνεις συλλογικές διαδικασίες και να εκφράζεις την άποψη σου μες στη σχολή. Τελικά αντιφασιστικός αγώνας είναι να πολεμάς όποιον επιχειρεί να σε φιμώσει φέρνοντας το φασισμό ξανά στο προσκήνιο της ιστορίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΔΣ του ΣΦΙΑ (χωρίς συμφωνία από τη Νέα Προοπτική και το ΜΑΣ) κατήγγειλε τις φασιστικές πρακτικές μέσα και έξω από τους φοιτητικούς συλλόγους και την συνεργασία-πολιτική κάλυψη που παρέχει η Νέα Προοπτική. Στην εξ αναβολής γενική συνέλευση που συγκλήθηκε για την Πέμπτη 11/10 στις 12:οο, θα συζητηθεί και η διαγραφή του Ηλία Κόζιακα και όποιου άλλου τυχόν εμπλεκόμενου από το ΣΦΙΑ.

ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΣΦΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/10 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΝΑΒΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: