Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

AΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ


Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  χθες το απόγευμα αιφνιδιαστικά προχώρησε  στην απόλυση 14 υπαλλήλων του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου ,όπως επιτακτικά όριζε το πολυνομοσχέδιο και ειδικότερα η υποπαράγραφος περί απολύσεων και διαθεσιμότητας προσωπικού .Αυτή η κίνηση του Υπουργείου δεν αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι από την συνολικότερη επίθεση που δέχεται το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο. Είναι σαφές μήνυμα πως στο πανεπιστήμιο του μνημονίου και της λιτότητας οι «εκκαθαρίσεις» προσωπικού θα αποτελούν μονόδρομο και μειώσεις μισθών «αναγκαίο κακό»
   Οι απολύσεις αυτές φέρνουν τις ήδη ελλιπείς διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου μπροστά στο φάσμα του κλεισίματος. Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονταν πάνω από 30 χρόνια σε ιδιαίτερα ζωτικές και οργανικές θέσεις για το Πανεπιστήμιο οι οποίες δεν θα αναπληρωθούν σύντομα. Οι γραμματείες των σχολών μας μένουν πλέον με ελάχιστο δυναμικό υπαλλήλων και μηδαμινές υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως αυτές οι απολύσεις θα είναι και οι τελευταίες που θα επιβάλλει το Υπουργείο.
  Ο Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου Πανεπιστημίου στηρίζει τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων που παλεύουν για δουλεία με αξιοπρέπεια καις τον αγώνα του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας που πλήττεται από την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Διαφωνούμε με οποιαδήποτε πολιτική που προχωρά σε μειώσεις μισθών, απολύσεις εργαζομένων , και επιβάλλει την λιτότητα καταργώντας τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που πλήττονται από την συνολικότερη επίθεση της κυβέρνησης ,της ΕΕ και των πολιτικών της. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: