Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Για τα βασανιστήρια των τεσσάρων συλληφθέντων


Το πρόσφατο περιστατικό του ξυλοδαρμού των 4 συλληφθέντων για την  ληστεία στην Κοζάνη υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τις βάρβαρες πρακτικές της  Ελληνικής Αστυνομίας η οποία, με τις ευχές του Δένδια, υπέβαλλε σε ντροπιαστικό βασανισμό και άγριο ξυλοδαρμό τους εν λόγω κρατούμενους.
Η κακοποίηση και ο βασανισμός ατόμων που έχουν συλληφθεί αποτελούν απαράδεκτες πρακτικές και προσβάλλουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα καθώς επίσης είναι ανεξάρτητες και δεν θα πρέπει να δικαιολογούνται από το είδος ή την σοβαρότητα του αδικήματος. Επιπλέον η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των συλληφθέντων προσβάλλει το τεκμήριο της αθωότητας, στιγματίζει και καταδικάζει ήδη τους κρατουμένους ως εγκληματίες.  Να σημειώσουμε ότι το υπουργείο προστασίας του πολίτη είχε το θράσος να δημοσιεύσει  φωτογραφίες τους κατόπιν ψηφιακής επεξεργασίας με photoshop προκειμένου να ‘’καλύψει’’ τα τραύματα, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποσιωπήσει τους βασανισμούς.
Είναι πλέον προφανές ότι η υλοποίηση της ακροδεξιάς ατζέντας της κυβέρνησης και η επαναλαμβανόμενη αστυνομική αυθαιρεσία γνωρίζει ιδιαίτερη επιλεκτικότητα. Βασανίζει και διαπομπεύει με πολιτικά κριτήρια και στοχοποιεί ανθρώπους συγκεκριμένων πολιτικών χώρων-αφού δεν τους αντιμετωπίζει όπως τους υπόλοιπους παραβάτες του νόμου-ενώ την ίδια στιγμή εξαιρεί από την δημοσίευση στοιχείων ακροδεξιούς δράστες  δολοφονικών επιθέσεων.
Συνολικά ο κρατικός αυταρχισμός που βιώνουμε πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα, από τις επιθέσεις σε καταλήψεις μέχρι και τις επιστρατεύσεις αγωνιζόμενων απεργών στα ΜΜΜ και στην ΠΝΟ, εντάσσεται στην προσπάθεια των κυρίαρχων να καταστείλουν τις κοινωνικές αντιστάσεις και να εκφοβίσουν την κοινωνία που αγωνίζεται, ενώ την ίδια στιγμή μας παρουσιάζουν μια εικόνα πάταξης της ανομίας.  Η κατασυκοφάντηση των αγώνων είναι κάτι που καταλαμβάνει πολύ χρόνο και χώρο στη δημόσια κουβέντα. Με την βία της εξουσίας από την άλλη δεν  ασχολούνται πολλοί..
Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας όλο και πιο σκληρά μέτρα που βυθίζουν την κοινωνία ολοένα και πιο βαθιά στη φτώχεια και διαλύουν ένα-ένα θεμελιώδη δικαιώματα, προσπαθεί να αυτοσυντηρηθεί με όπλο την καταστολή και την τρομοκρατία.

Τα δικά μας όπλα όμως είναι η αλληλεγγύη και οι συλλογικοί αγώνες.
Και με αυτά θα τους ανατρέψουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: