Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση της Αριστερής Ενότητας ΕΜΠ για την εισβολή της αστυνομίας στο ΕΜΠ

http://tomiaristeronarxitektonon.files.wordpress.com/2013/08/astinom.jpg



Χθες το πρωί οι περαστικοί από τη Στουρνάρη ήρθαν αντιμέτωποι με μια επιχείρηση γιγαντιαίων διαστάσεων της ΕΛ.ΑΣ που είχε στόχο το «άνδρο ανομίας» του συγκροτήματος του ΕΜΠ στα Εξάρχεια οπού στεγάζεται η Αρχιτεκτονική Σχολή του ιδρύματος. Οι δυνάμεις της αστυνομίας, χωρίς καμία αιτιολογία ή αφορμή, ή έστω την ενημέρωση, πόσο μάλλον την άδεια, των πρυτανικών αρχών εισέβαλε στους χώρους του Ιδρύματος θυμίζοντας εικόνες που μας πάνε 40 χρόνια πίσω στο ίδιο μέρος και πραγματοποιώντας 6 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 3 εξελίχθηκαν σε συλλήψεις με ψευδείς κατηγορίες και η μία σε απέλαση πολιτικού πρόσφυγα.

Η συνταγή γνωστή: Έφοδος στους αυτοδιαχειριζόμενους και πολιτικοποιημένους χώρους της σχολής με πρόσχημα την κατάληψη πανεπιστημιακής περιουσίας. Πενιχρά ευρήματα τα οποία διανθίζονται με καινούργια, ιδιοκτησίας του υπουργείου. Συλλήψεις “ταραχοποιών” (στην προκειμένη τελειόφοιτων, αστέγου και πολιτικών προσφύγων από το Ιράν). Τηλεοπτικό αμπαλάζ για όλα τα παραπάνω με την αγαστή συνεργασία των ιδιωτικών σταθμών (αυτών που εκπέμπουν και το πειρατικό σήμα της νέας ΔΤ).

Έτσι χτίζεται το δόγμα του «νόμου και της τάξης», όχι μόνο ενάντια στην πολιτικοποίηση, στους ακαδημαικούς χώρους και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά και ενάντια σε όποιον και όποια αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική που θέλουν να μας επιβάλλουν, Πρόκειται για μια επίθεση ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό και στους χώρους του θεσμικά καταργημένου ασύλου που ο ένας μετά τον άλλο καταπατώνται και στην πράξη (βλέπε ΑΣΟΕΕ, ΑΠΘ, ΕΚΠΑ). Ωστόσο η στάση της «μηδενικής ανοχής» δε μας εκπλήσσει, έρχεται να επιβεβαιώσει την ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης Σαμαρά. Είναι η συνέχεια μιας πορείας για τη μετάλλαξη ενός Πανεπιστημίου, αλλά και μιας κοινωνίας, στην κατεύθυνση της αποστείρωσης και του αυταρχισμού, ώστε να μη χωράνε πια οι κοινωνικοί αγώνες και διεκδικήσεις ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας. Είναι το τελευταίο κατόρθωμα των ένστολων του Δένδια μετά από τις αλλεπάλληλες στοχοποιήσεις κοινωνικών χώρων το προηγούμενο διάστημα (Βίλλα Αμαλίας και αλλού)  την ίδια στιγμή που τα «όργανα της τάξης» δε δείχνουν τον ίδιο ζήλο απέναντι στα αυξανόμενης συχνότητας εγκλήματα των φασιστών.

Σε όλα αυτά απαντάμε οργανώνοντας την αντίστασή μας σε οποιαδήποτε μορφή καταστολής. Απαντάμε με τις δικές μας αξίες: αλλυλεγγύη, αυτοοργάνωση, αξιοπρέπεια. Στο μέτωπο που ανοίγει η κυβέρνηση με τους πολιτικούς χώρους αντίστασης και το φοιτητικό κίνημα θα βγει ηττημένη. Ας βρούμε στα χθεσινά γεγονότα μία ακόμα αιτία να ανατρέψουμε αυτούς και τις πολιτικές τους.

Αριστερή Ενότητα ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: