Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 18/11

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πιστή στην υπεράσπιση της κυβέρνησης και του κομματικού της φορέα (ΝΔ) στηρίζει την διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, όπως συντελείται μέσα από την υποχρηματοδότηση, τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων και την κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση – στέγαση). Το τελευταίο διάστημα συγκροτήθηκαν έντονες μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, καθηγητών και φοιτητών, με γνώμονα τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων. Τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης επιβάλλουν πάνω από 50% μείωση του διοικητικού προσωπικού, γεγονός που συνεπάγεται την κατάργηση αναγκαίων πανεπιστημιακών υπηρεσιών, την περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης και την  ολοένα και εντονότερη συρρίκνωση των αγαθών του δημοσίου, δωρεάν πανεπιστημίου.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λειτουργεί ως ανάχωμα στον αγώνα, απέχει συστηματικά και παρακωλύει τις διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου, δημιουργεί πρωτοβουλίες συλλογής υπογραφών από υποτιθέμενους ανεξάρτητους φοιτητές (anoixtessxoles.gr) και εμφανίζεται τηλεοπτικά διαμαρτυρόμενη για τα χαμένα εξάμηνα και την <<ομηρία των φοιτητών από τις μειοψηφίες>>. Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπήρξε η στάση της στο Δ.Σ. της Δευτέρας 18/11 όπου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέθεσε ψήφισμα για αλληλεγγύη στους φοιτητές που χάνουν το εξάμηνο τους και πρότεινε την απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι σχολές.

Είναι σαφές ότι τα πανεπιστήμια τα κλείνει η κυβέρνηση και όχι οι διοικητικοί υπάλληλοι αφού καθίσταται αδύνατο να λειτουργήσουν με τους όρους που θέτει η ίδια . Στεκόμαστε στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων και καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα σε συντονισμένο αγώνα κατά των ανελεύθερων μέτρων της κυβέρνησης, της μνημονιακής πολιτικής και της υποβάθμισης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: