Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΤΡΙΤΗ 5/11 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Σ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!

Τη στιγμή που οι πολιτικές της κυβέρνησης περιστέλλουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα, εντείνεται η επίθεση στο μέτωπο της εκπαίδευσης. Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων βρίσκονται στην 8η εβδομάδα κινητοποιήσεων αντιστεκόμενοι στην κατασυκοφάντηση και την τρομοκρατία από μεριάς κυβέρνησης. Οι ίδιοι, υπερασπίζονται στην ουσία το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο συνολικά (καθώς οι απολύσεις οδηγούν στην διάλυσή του) και όχι «συντεχνιακά συμφέροντα» όπως λένε τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Ένα άλλο μέσο της επίθεσης στα Πανεπιστήμια είναι η υποχρηματοδότηση. Στο Πάντειο, ο προϋπολογισμός για τη φετινή χρονιά είναι 2.500.000 ευρώ, ποσό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες του ιδρύματος. Έτσι, άνοιξε η συζήτηση για την επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα, γεγονός που θα σημάνει ίσως και ενδεχόμενη επιβολή διδάκτρων και στο προπτυχιακό και φυσικά, θα βάλει φραγμό σε όσους δεν θα μπορούν να πληρώσουν για τις σπουδές τους.

Επιπλέον, εμφανίζονται σοβαρά προβλήματα στη φοιτητική μέριμνα. Στις 31/10 ανακοινώθηκε σε όσους φοιτητές και όσες φοιτήτριες μένουν στην φοιτητική εστία ότι έληξε η σύμβαση με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και ότι σε μόλις δύο ημέρες θα πρέπει να φύγουν από εκεί! Ακόμη, το κτήριο του Παντείου στο οποίο βρίσκεται το εστιατόριο, πρόκειται να γκρεμιστεί (λόγω δομικών προβλημάτων του κτηρίου) και να ξαναχτιστεί προκείμενου να γίνει φοιτητική εστία, αφήνοντας στον αέρα τη σίτιση των φοιτητών για το διάστημα στο οποίο θα φτιάχνεται το κτήριο (περίπου 2 χρόνια).

Είναι αδιανόητο οι φοιτητές να μην μπορούν να σπουδάσουν επειδή το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να τους καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες όπως η σίτιση και η στέγαση. Όλη αυτή η επίθεση οδηγεί το Πανεπιστήμιο σε λειτουργική αδυναμία.

Να υπερασπιστούμε τώρα το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου!
Ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές μας! Κανένας φοιτητής και καμία φοιτήτρια να μην μείνει χωρίς στέγη!

Όλοι και όλες την Τρίτη 5/11 στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου!
στις 13:00 στο αμφ. 108


Δεν υπάρχουν σχόλια: