Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ακτιβισμός των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας στο γραφείο του Αρβανιτόπουλου στο Πάντειο













Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Αριστερής Ενότητας 

Έξω από τον «φανταστικό κόσμο» της κυβέρνησης και του «success story» η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: η ανάκαμψη που ευαγγελίζονται στην κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι δύο εκατομμύρια άνεργοι (στους νέους τα νούμερα αγγίζουν το 70%), το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων και μια καταστροφική πολιτική που παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Η συνολική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση τα τελευταία 3 χρόνια ενάντια στην κοινωνία, εξειδικεύεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τον νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου και το σχέδιο Αθηνά. Η εν εξελίξει εκπαιδευτική αναδιάρθρωση/μεταρρύθμιση, που προχωρά συναντώντας την αντίσταση της ακαδημαϊκής κοινότητας τόσο στη διαδικασία συγκρότησης των Συμβουλίων Διοίκησης πέρυσι το φθινόπωρο (όπου τελικά εκλέχθηκαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία-πλήρως απονομιμοποιημένα) όσο και στην συγχώνευση τμημάτων και σχολών και την επανασχεδίαση του ακαδημαϊκού χάρτη για ΑΕΙ-ΤΕΙ με το σχέδιο Αθηνά, στοχεύει τώρα στην συρρίκνωση του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων και ΤΕΙ με την απόλυση 1.349 διοικητικών υπαλλήλων από 8 μεγάλα ιδρύματα της χώρας, με κυρίως πληττόμενα το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 9η εβδομάδα απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων που διεκδικούν να μην γίνει καμία απόλυση καθότι είναι σαφές πως χωρίς τους εργαζόμενους τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να λειτουργήσουν. 

Ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων είναι αγώνας όλων για το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης και ισοπέδωσής του από την κυβέρνηση, είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας ενάντια στην εξαθλίωση των ζωών μας και πρέπει να νικήσει. Δεν περιμένουμε τον επόμενο αγώνα για να πέσουμε ηρωικά άλλη μια φορά. Μαζί με τους διοικητικούς παλεύουμε κι εμείς, για αξιοπρεπείς σπουδές, ενάντια στη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, με την εντεινόμενη υποχρηματοδότηση, ενάντια σ’ ένα πανεπιστήμιο – επιχείρηση.

Εμείς λέμε όχι!

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να οραματιζόμαστε ένα Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο όπου η γνώση και η ακαδημαϊκή έρευνα θα παράγονται με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων, το Πανεπιστήμιο των αναγκών μας. Ένα Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο που θα διοικείται από τους καθηγητές, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του και όχι από managers. Ένα Πανεπιστήμιο με γείωση στην κοινωνία που θα υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και θα αποτελεί, όχι χώρο στείρας μάθησης, άλλα ένα ζωντανό κοινωνικό χώρο αμφισβήτησης και δημιουργίας.

Στον μονόδρομο της ατομικής λύσης, εμείς προτάσσουμε τους Συλλογικούς Αγώνες!

Όλοι και όλες στη γενική απεργία την Τετάρτη 6/11 - Στις 11:00 στο Μουσείο 




Δεν υπάρχουν σχόλια: