Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η ισχυρή απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος στη Θάσο απέναντι στα εγκαίνια της Χ.Α. και την κρατική καταστολή



Την Τετάρτη 11/12/13 στο λιμένα Θάσου έλαβε μέρος αντιφασιστική πορεία διαμαρτυρίας, με τη μαζική συμμετοχή κατοίκων του νησιού, με σκοπό την παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εγκαινίων των γραφείων της χρυσής αυγής. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και μελών της αντιφασιστικής κίνησης Θάσου στο νησί είχαν καταφθάσει από το μεσημέρι 2 διμοιρίες ΜΑΤ από τη γειτονική πόλη Δράμα και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν τρεις βουλευτές της Χ.Α. που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσουν στα εγκαίνια καθώς και κάποια μέλη της συνοδευόμενοι από ακόμα δυο διμοιρίες ΜΑΤ. Στις 18:00 υπήρχε προγραμματισμένη προσυγκέντρωση της αντιφασιστικής στη πλατεία ηρώων του λιμένα με σκοπό πορεία προς τα γραφεία της Χ.Α. Ο επικεφαλής των ΜΑΤ ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες την απαγόρευση της πορείας και διέταξε επίθεση κατά της η οποία εντάθηκε με χρήση χημικών και ξυλοδαρμό μελών της αντιφασιστικής και κατοίκων που ως επι το πλείστον ήταν ανήλικοι. Η αντιφασιστική πορεία κατάφερε παρά τις επιθέσεις της αστυνομίας να προσεγγίσει τα γραφεία της Χ.Α. όπου δέχτηκε νέα, πιο άγρια επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό δυο μελών της αντιφασιστικής κίνησης τα οποία και νοσηλεύτηκαν.



Το παράδειγμα της Θάσου, ενός νησιού με πλούσια αντιφασιστική δράση, αποτελεί παράδειγμα αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή, στη φασιστική κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, σε κάθε μορφή ρατσισμού και φασισμού και ενάντια στην εγκληματική συμμορία της Χ.Α. Οι κάτοικοι της Θάσου έδειξαν για ακόμη μία φορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να απομονώνουν και να συγκρούονται με κάθε φαινόμενο ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας και εκφασισμού.

Ούτε στη Θάσο ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και νησιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια: