Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Υπάρχει λόγος (από την προεκλογική διαφήμιση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ)

να βγάλουμε πολλούς συνέδρους στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ..

Πόσες μα πόσες φορές σε διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων ή σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν έχουμε ρωτήσει ή εγκαλέσει μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη σχέση τους με τις υπόλοιπες ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ, τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας. Η απάντηση που λαμβάνουμε όλες τις φορές είναι λίγο πολύ γνωστή: «Εδώ είναι ΔΑΠ Πολιτικών Μηχανικών, όχι ΔΑΠ ΠΑΠΕΙ» ή «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι ανεξάρτητη από την ΟΝΝΕΔ δεν έχει καμία σχέση άρα δε φταίει για τα δεινά που προκαλεί η πολιτική της ΝΔ» ή «Η ΔΑΠ δεν έχει κόμματα από πίσω της σαν τους υπόλοιπους». Επιπλέον σε μια πρόσφατη καμπάνια της ΔΑΠ φιγουράρει το σύνθημα «Οι σύλλογοι πέρα από τα κόμματα». Μάλιστα…

Ανατρέχοντας λοιπόν κανείς στο site της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας της ΝΔ, βρίσκει τον εξής ενδιαφέροντα και μακροσκελή μαθηματικό τύπο που φαίνεται στη μέση περίπου της κάτωθι φωτογραφίας:
Μάλιστα και πάλι… Τι μας πληροφορεί εδώ η ΟΝΝΕΔ μέσω του κανονισμού του συνεδρίου της; Ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετέχει στο συνέδριό της; Ότι για το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών; Μα αφού δεν είναι ανεξάρτητη; Ή μήπως όχι;

Με λίγα λόγια νομίζουμε πως ο παραπάνω τύπος (μήκους κοντά 2 ολόκληρων σειρών) μας λέει τα εξής:

1. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά είναι η οργάνωση σπουδάζουσας της ΟΝΝΕΔ.

Δηλαδή όλες οι αιτιάσεις των συναδέλφων ΔΑΠιτών περί ανεξαρτησίας τους από την ΟΝΝΕΔ, περί διαφοροποίησής τους από την πολιτική της ΝΔ και στήριξης άλλων κομμάτων είναι όλα απλά ψέματα στο βωμό της εξαπάτησης του φοιτητικού σώματος και της προβολής ενός προφίλ πιο αρεστού στους φοιτητικούς συλλόγους. Θα ψήφιζαν άραγε τόσοι πολλοί φοιτητές μία παράταξη που όλα τα μέλη της θα παραδέχονταν δημόσια ότι είναι στο ίδιο κόμμα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη, το «δημοκράτη» Τάκη Μπαλτάκο;

2. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συνδέει με άμεσο τρόπο τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών και τον αριθμό των μελών του ψηφοδελτίου της με εσωτερικές διαδικασίες της ΟΝΝΕΔ

Όσο δυσνόητος κι αν αποδεικνύεται ο αλγόριθμος της ΟΝΕΔΔ μπορούμε να καταλήξουμε στο εξής συμπέρασμα: Όσες περισσότεροι ψήφοι στις φοιτητικές εκλογές για κάποια ΔΑΠ, τόσοι περισσότεροι σύνεδροι για τη ΔΑΠ αυτή στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Όσα περισσότερα μέλη της ΔΑΠ (δηλαδή ονόματα στο ψηφοδέλτιο) το ίδιο. Άρα το απολίτικο και πολλές φορές ανήθικο κυνήγι ψήφων των ΔΑΠιτών πέρα από τις περισσότερες έδρες στα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων με ότι κι αν αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται, διεξάγεται και για έναν ακόμα λόγο: την κατανομή ισχύος στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ, άρα και κατ’ επέκταση της ΝΔ. Κάθε ΔΑΠίτης εκμεταλλεύεται τις φοιτητικές εκλογές ώστε να φτιάξει τον μεγαλύτερο δυνατό προσωπικό του «στρατό» για τις ενδεχόμενες εσωτερικές διαδικασίες της ΟΝΝΕΔ.

Με βάση τα παραπάνω μπορούμε εύκολα να εξάγουμε μια απλουστευμένη μορφή του παραπάνω τύπου:
ΔΑΠΙΤΗΣ = ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ = ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

Πρώτον: Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με τις παραπάνω αποκαλύψεις. Η άμεση σχέση της ΔΑΠ με την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ φαίνεται από την πολιτική στάση της ΔΑΠ τα τελευταία χρόνια εντός των συλλόγων: ενάντια στο κίνημα για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενάντια στο κίνημα για την ανατροπή του ν. Διαμαντοπούλου, ενάντια στους διοικητικούς που αγωνίζονταν για τη μη απομάκρυνσή τους από τα ιδρύματα (με τη δήθεν ανεξάρτητη πρωτοβουλία ανοιχτές σχολές που φιγουράρει στις επιτυχημένες δράσεις της ΟΝΝΕΔ στο site της), με πολλές θέσεις στο «Παιδεία 2020» ίδιες με αυτές της ΝΔ, με την απαξίωση των γενικών συνελεύσεων, με το στήσιμο πελατειακών δικτύων στις σχολές, με τη διαρκή υπεράσπιση των κυβερνητικών πολιτικών και με εκείνο το κλασσικό πλέον Δαπίτικο ύφος και ήθος που μας θυμίζει τους χειρότερους κυβερνητικούς χαρτογιακάδες.

Δεύτερον: Πέρα από το αλγόριθμο απόδειξης του γιατί ο κάθε Δαπίτης είναι και μέλος της νεολαίας της ΝΔ, υπάρχει και ένα πιο βαθύ πολιτικό ζήτημα. Η αντιμετώπιση των φοιτητικών εκλογών, ενός γενικά κεντρικού πολιτικού γεγονότος για την πανεπιστημιακή κοινότητα, ως τη βάση για τη διαμόρφωση συσχετισμών στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης. Την ίδια στιγμή που οι Δαπίτες μας καλούν να βγάλουμε τα κόμματα έξω από τις εκλογές, οι ίδιοι κατανέμουν τις θέσεις της νεολαίας τους με βάσει τα ποσοστά. Στην ουσία η άλλη όψη του προβλήματος είναι ότι πέρα από το γεγονός ότι οι Δαπίτες της σχολής σου είναι όλοι στα τσικό της ΝΔ, όταν ψηφίζεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην ουσία ψηφίζεις για τους εσωτερικούς συσχετισμούς της ΟΝΝΕΔ. Αθώα κίνητρα.

Τελικά: Ενόψει και των φοιτητικών εκλογών θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας των πολιτικών της κυβέρνησης που διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Όλοι όσοι από εμάς ονειρεύονται ένα άλλο Πανεπιστήμιο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν, όπου όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται δημοκρατικά με ισότιμη συμμετοχή των φοιτητών στη λήψη τους, όσοι ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία με αξιοπρεπή δουλειά για όλους μας δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να στελεχώσουν ψηφοδέλτια ή να ψηφίσουν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την παράταξης που ταυτίζεται εξ ορισμού της με την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλαδή με την πολιτική ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των Πανεπιστημίων.

ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΚΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΥΓ : Επειδή είναι γνωστό ότι πέρα από ΟΝΝΕΔίτες είστε και γνωστοί δημοκράτες, ούτε να σας περάσει από το μυαλό ότι στις φετινές εκλογές θα συνεχίσετε τις παραδοσιακές σας πρακτικές είτε σε συλλόγους που αποτελούν παραδοσιακά κυβερνητικά κάστρα, είτε σε άλλους που νομίζετε ότι διεκδικείτε αυτοδυναμία. Ούτε να περνάει από το (ικανό μόνο για εσωκομματικού τύπου αλγόριθμους) μυαλό σας η παραμικρή νόθευση οποιουδήποτε αποτελέσματος με οποιονδήποτε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: