Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Καταγγελία Αριστερών Δυνάμεων Παντείου στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μας έχει συνηθίσει σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές. Στο Πάντειο, συγκεκριμένα βλέπουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η ΔΑΠ καπηλεύεται το Φ.Σ αρνούμενη τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, και έχοντας την πλειοψηφία των εδρών είτε βγάζει κείμενα της με την υπογραφή του Φοιτητικού Συλλόγου είτε βαφτίζει τις Γενικές Συνελεύσεις της σχολής παράνομες κάτι το οποίο θυμίζει παλιότερες σκοτεινές εποχές. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε τα όρια.
Ενώ διεξάγόνταν ένα δημοψήφισμα ιδιαίτερα σημαντικό για το παρόν και το μέλλον μας, ένα δημοψήφισμα που ο λαός θα είχε την επιλογή είτε να έρθει σε ρήξη με τη λιτότητα και της μνημονιακές πολιτικές και τους εκπροσώπους αυτών εντός και εκτός της χώρας είτε να δώσει εντολή για την υπογραφή νέου μνημονίου με αντιλαϊκά μέτρα που επί της ουσίας θα διαμορφώσει και την υπόλοιπη ζωή μας με ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς, χαμηλές συντάξεις, εργασιακή επισφάλεια, κατάργηση των κοινωνικών παροχών κ.α.
Η ΔΑΠ, λοιπόν, επέλεξε τη 2η επιλογή. Επέλεξε να ταχθεί υπέρ του «ναι», δηλαδή υπέρ της υπογραφής του 3ου μνημονίου, με εντολή από την ΝΔ. Σε μια σειρά σχολών, όπως και στη δική μας, υπάρχει κείμενο υπέρ του «ΝΑΙ» που υπογράφεται από Φοιτητικούς Συλλόγους χωρίς να έχουν συνεδριάσει καν τα Δ.Σ! Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, λοιπόν, θεωρεί ότι μπορεί αυθαίρετα να μιλά εκ μέρους όλων των φοιτητών/τριων που εδώ και 6 χρόνια έχουν υποβαθμιστεί οι ζωές τους, να μιλά εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου, του Φοιτητικού Συλλόγου ΠΑΜΑΚ κλπ.
Είναι ανάγκη ο φοιτητικός σύλλογος να καταδικάσει τέτοιου είδους πρακτικές που αδρανούν το σύλλογο με εντελώς αντιδημοκρατική λογική.Ενάντια στην απάθεια που προωθεί η ΔΑΠ οι φοιτητές/τριες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους,με την ενεργή τους συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες.
Η ηχηρή και ξεκάθαρη επικράτηση του ΟΧΙ,αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις συγκεκριμένες πρακτικές.Οι νέοι/ες,εργαζόμενοι/ες,άνεργοι/ες ενάντια στο φόβο και την τρομοκρατία των τελευταίων ημερών από τα ΜΜΕ που επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου αγώνα κατατρομοκράτησης και εμφανούς χειραγώγησης της κοινής γνώμης, καθώς και ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και τη λιτότητα απάντησαν με ένα ηχηρό ΟΧΙΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η παράταξη της Ν.Δ και η υποστηριχτής των εν λόγω πρακτικών ηττήθηκε από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.
Ο ΦΟΒΟΣ ΠΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
Καταγγέλλουμε την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική της ενέργεια και απαιτούμε την άμεση αφαίρεση της υπογραφής του Συλλόγου μας απ’ τη συγκεκριμένο κείμενο.
Καλούμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου να ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ τα πρακτικά του –υποτιθέμενου- Δ.Σ, με τις υπογραφές των μελών που τις απαρτίζουν.
Καλούμε τους φοιτητές/τριες να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, να οικοδομήσουμε ένα δημοκρατικό, πολιτικοποιημένο φοιτητικό σύλλογο που δεν θα ενισχύει τις  δυνάμεις  ΠΑΣΠ-ΔΑΠ που υιοθετούν τις παραπάνω λογικές.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
ΑΝΑ.Σ.Α. Ε.Α.Α.Κ
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια: