Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Να μην τους αφήσουμε σε ησυχία

Στη σημερινή Γενική Απεργία έγινε ξεκάθαρο γι άλλη μια φορά ότι δύο κόσμοι βρέθηκαν αντιμέτωποι. Από τη μία ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία και οι συνταξιούχοι που καλούνται και πάλι να «βάλουν πλάτη στον εθνικό σκοπό» και από την άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με ΜΑΤ και καταστολή προσπάθησε να διαλύσει μια μαζικότατη απεργία προκειμένου δώσει το στίγμα μιας νέας εποχής πειθάρχησης σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Ως Αριστερή Ενότητα έχουμε διαλέξει πλευρά. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε με τους φοιτητές που σπουδάζουν ξέροντας ότι το πτυχίο τους δε θα έχει κανένα αντίκρισμα, με τους νέους που δουλεύουν ανασφάλιστοι παράλληλα με τις σπουδές τους, με τους εργαζόμενους που καλούνται να πληρώσουν περισσότερα και από αυτά που έχουν, με τους μετανάστες που δουλεύουν σε συνθήκες δουλείας, με τους συνταξιούχους που δε θα έχουν λεφτά ούτε για τα φάρμακά τους. Με τους αδύναμους που παρά τα χτυπήματα δεν παύουν να σηκώνουν το κεφάλι και να πλημμυρίζουν τους δρόμους όπως έγινε σήμερα στη Γενική Απεργία. Απέναντι σε αυτό τον κόσμο καλείται να λογοδοτήσει η κυβέρνηση και όχι απέναντι στις τρόικες και τα μεγάλα συμφέροντα που κάποτε κατήγγειλε.
Γι άλλη μια φορά φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, το πώς και πάλι μια κυβέρνηση στην υπηρεσία των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας, επιστρατεύει τους ένστολους στρατούς της προκειμένου να επιβάλει την «τάξη και την ασφάλεια» της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της αναξιοπρέπειας. Ως Αριστερή Ενότητα θέλουμε να καταγγείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα ΜΑΤ και τις υπόλοιπες δυνάμεις καταστολής για τη στοχευμένη επίθεση στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Μια επίθεση που ξεκίνησε από το Σύνταγμα, συνεχίστηκε σε όλο το μήκος της οδού Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια με δακρυγόνα, χημικά και φωτοβολίδες κρότου λάμψης. Πρόκειται για ένα όργιο καταστολής που θύμισε αρκετά αντίστοιχα μνημονιακά αστυνομικά «ντου» της προηγούμενης πενταετίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στο όνομα της αριστεράς υιοθετεί τις πιο αντιδραστικές πρακτικές απέναντι στο κίνημα και τις διεκδικήσεις του, να ξέρει ότι θα μας βρει μπροστά της στα φοιτητικά αμφιθέατρα, στις μαζικές συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις και στις διαδηλώσεις που θα οργανώσουμε το επόμενο διάστημα μαζί με τους εργαζόμενους. Όσο και να το θέλουν ο κόσμος δεν τρομοκρατείται ούτε παραιτείται. Αντιθέτως καταλαβαίνει με ακόμη πιο σαφή τρόπο ότι από τη μια μεριά είμαστε εμείς και από την άλλοι είναι αυτοί. Ή θα τους ανατρέψουμε ή θα μας συντρίψουν.
Η σημερινή απεργία ενάντια στο νέο ασφαλιστικό που έρχεται να τσακίσει γι άλλη μια φορά τους «από κάτω», να αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας σειράς κινηματικών πρωτοβουλιών ώστε να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους. Απέναντι στην κυβέρνηση, την τρόικα, το κεφάλαιο, τα ΜΑΤ και τα χημικά τους ο κόσμος να οργανώσει τους αγώνες του και να ξαναβγεί στο δρόμο κατά χιλιάδες όπως έκανε σήμερα.
Όσο και να το θέλουν, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε ησυχία.
Πανελλαδικό Συντονιστικό Αρ.Εν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: