Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ


Την Τετάρτη 15/2/12 το απόγευμα ένστολος ειδικός φρουρός μπήκε στη βιβλιοθήκη του Παντείου και περιφερόταν στο χώρο. Όταν οι φοιτητές τον ρώτησαν για ποιον λόγο βρισκόταν μέσα στο πανεπιστήμιο και του ζήτησαν να φύγει, εκείνος με προκλητικό ύφος είπε ότι ψάχνει για υπόπτους και αρνήθηκε να φύγει. Μετά από την εντονότατη διαμαρτυρία των φοιτητών και του προσωπικού της βιβλιοθήκης και αφού ο ειδικός φρουρός τραμπούκισε φοιτητές που αντέδρασαν στην παρουσία του και απείλησε να τους συλλάβει (!) ,έφυγε από τη βιβλιοθήκη. 

Να σημειωθεί ότι ο ειδικός φρουρός δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και μάλιστα όχι μόνο δεν δίστασε να καταπατήσει το άσυλο φορώντας τη στολή του, αλλά επικαλέστηκε και την ιδιότητά του ψάχνοντας για δήθεν υπόπτους και απειλώντας να συλλάβει φοιτητές!

Για άλλη μια φορά η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία προσπάθησε να καλύψει το συμβάν αναπαράγοντας τους ισχυρισμούς του ειδικού φρουρού ότι είχε πάει στο Πάντειο για να δει την κοπέλα του και αποκρύπτοντας φυσικά το γεγονός ότι αναζητούσε υπόπτους και ότι επιτέθηκε φραστικά και απείλησε φοιτητές.

Ο φοιτητικός σύλλογος Παντείου έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου (νόμος 4009) ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατάργηση του ασύλου, επιχειρεί να ισοπεδώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση  και να διαλύσει το δημόσιο, δωρεάν, ακαδημαϊκό πανεπιστήμιο. Αυτός ο νόμος αποτελεί κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δέχεται η κοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια με αποκορύφωμα την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου από τα κόμματα του αστικού μπλόκ εξουσίας, και στοχεύει στην δημιουργία φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις, αναλώσιμου σε μια εξαθλιωμένη κοινωνία.

Δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή αυτού του νόμου! Το άσυλο για εμάς είναι αδιαμφισβήτητο κεκτημένο και θα το προστατεύσουμε! 

Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό!


    
                                                                                                                                           
                   Συμμετέχουμε στην:


Δεν υπάρχουν σχόλια: