Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου από το πρωί μπλοκάρουμε τις εκλογές του Συμβουλίου Διοίκησης για το Πάντειο!
Δεν θα τους επιτρέψουμε να φτιάξουν το Πανεπιστήμιο του Μνημονίου!
Τα Συμβούλια Διοίκηση είναι τα βασικά εργαλεία για την εφαρμογή του αντιπανεπιστημιακού νόμου της Διαμαντοπούλου, η οποία προσφάτως απέδρασε από το Υπουργείο Παιδείας. Τα Συμβούλια αντικαθιστούν τη Σύγκλητο, που ουσιαστικά καταργείται, και εισάγουν στη διοίκηση των ΑΕΙ παράγοντες της Αγοράς αλλά και πολιτικά στελέχη, δηλαδή παραδίδουν τα Πανεπιστήμια σε αυτούς που προκάλεσαν την Κρίση. Θέλουν να καταργήσουν τα Τμήματα και την αυτόνομη διδασκαλία των επιστημών και να μετατρέψουν τις σπουδές μας σε μία αποσπασματική συλλογή αντικειμένων, μαθημάτων και δεξιοτήτων, χωρίς επαρκή επιστημονική συνοχή, ώστε τελικά να είμαστε ακόμη περισσότερο αναλώσιμοι εργαζόμενοι, έχοντας περιορισμένες δυνατότητες επαγγελματικής εφαρμογής της επιστήμης και τα πτυχία μας να είναι εξατομικευμένα για να μην έχουμε δυνατότητα συλλογικής διαπραγμάτευσης, όπως ήδη επιβάλει η κυβέρνηση. Προετοιμάζουν έτσι όχι απλώς το Πανεπιστήμιο του Μνημονίου αλλά τον εργαζόμενο και τον άνθρωπο του Μνημονίου!
 Παρά τη ρητή αποδοκιμασία του νόμου από κάθε συλλογικό όργανο των πανεπιστημίων και τη συντριπτική πλειονότητα των μελών του, μικρές ομάδες καθηγητών, διορισμένες απευθείας από τη Διαμαντοπούλου, αδιαφορώντας για τις πλειοψηφίες και τους θεσμούς – που όταν τους συμφέρει, υπερασπίζονται με πάθος! - αναλαμβάνουν ως Κυβερνητικοί Επίτροποι να οργανώσουν τις εκλογές.
Την Τετάρτη 21 Μαρτίου μπλοκάρουμε τις εκλογές Συμβουλίου Διοίκησης στο Πάντειο. Είμαστε στο Πανεπιστήμιο μας από το πρωί και δεν επιτρέπουμε να στηθούν οι κάλπες. Ακολουθούμε τον αγώνα των συναδέλφων μας των άλλων Πανεπιστημίων που δεν έχουν επιτρέψει να διεξαχθούν πουθενά οι εκλογές. Δεν μας πτοεί η προπαγάνδα των ΜΜΕ που παρουσιάζουν τις αποφάσεις και τις ενέργειες Φοιτητικών Συλλόγων ως τραμπούκικες και μη νομιμοποιημένες ενέργειες μειοψηφιών. Απαντάμε σε αυτούς που θέλουν να ιδρύσουν στα Πανεπιστήμια μας «έδρα Κόκκαλη», απαντάμε στους Συμβούλους του ΣΕΒ και του Αλαφούζου που θέλουν να διοικήσουν το Πάντειο! Προστατεύουμε το Πανεπιστήμιο από την κυβέρνηση, την Τρόικα και τους φίλους και συνεργάτες της.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: