Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας για την άγρια καταστολή του σημερινού ακτιβισμού

Σήμερα Πέμπτη 30/01 πραγματοποιήθηκε ακτιβισμός της Αριστερής Ενότητας έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού ναυτιλίας Βαρβιτσιώτη για τη δολοφονία των 12 μεταναστών και μεταναστριών στο Φαρμακονήσι από δυνάμεις του λιμενικού. Φοιτητές και φοιτήτριες ανάρτησαν πανό, μοίρασαν κείμενα και έγραψαν σε τοίχους συνθήματα για αλληλεγγύη στους μετανάστες και ενάντια στην αυταρχικότητα της κυβέρνησης. Η διαμαρτυρία χτυπήθηκε με άγριο τρόπο από δυνάμεις της ΕΛΑΣ (ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ), χτύπησαν και περικύκλωσαν κόσμο και κατέληξαν σε 30 προσαγωγές.

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο καταλαβαίνουμε πως απ' την πλευρά του κράτους και των μηχανισμών του καμία φωνή αντίστασης και αλληλεγγύης δε μπορεί να είναι ορατή στο δημόσιο χώρο. Ακόμα περισσότερο αντιλαμβανόμαστε το φασιστικό μένος της ΕΛΑΣ για οποιονδήποτε εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους μετανάστες και κάθε κοινωνική ομάδα που βρίσκεται στο στόχαστρο των πολιτικών της κυβέρνησης αλλά και της νεοναζιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Η διάβρωση των σωμάτων της αστυνομίας από τους χρυσαυγίτες γίνεται ξεκάθαρη στον τρόπο με τον οποίο ξέσκισαν το πανό και επιτέθηκαν στον κόσμο.

Τέτοιες επιθέσεις σε καμία περίπτωση δε μας τρομοκρατούν αλλά μας γεμίζουν οργή και αποφασιστικότητα για να ανατρέψουμε αυτήν την ακροδεξιά κυβέρνηση. Ενάντια στον εκφασισμό που προωθείται από το κράτος και τους φασίστες καλούμαστε να χτίσουμε τείχη αλληλεγγύης και δημιουργίας μαζί με όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Μέσα από μια τέτοια διαδικασία και έναν αποφασιστικό αντιφασιστικό αγώνα, βάζοντας στο στόχαστρο την κυβέρνηση και χτίζοντας τον κόσμο των δικών μας αναγκών και ελευθεριών, να τσακίσουμε την καθημερινότητα του φόβου, της καταστολής και της εξαθλίωσης. Έχουμε τη δύναμη, το πείσμα, το θάρρος και την επιθυμία να τους ανατρέψουμε και θα το κάνουμε!

Όλοι και όλες στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που καλούνται από τον αντιφασιστικό συντονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: